İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan Çipras, Bartholomeos ile görüştü

Başbakan Çipras, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile başbakanlık konutunda bir süre görüştü. Çipras, farklılıklar arasında köprü kurabilmenin tek yolunun diyaloga inançtan geçtiğini söyledi. Görüşmenin Çipras’ın yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik etme fırsatı da verdiğini söyleyen Bartholomeos ise Çipras’a zor görevi ve Yunan halkının verdiği yetki sorumluluğunu üstlenmesi sebebiyle başarılar diledi. Patrik, Çipras’a ve ekibine dua ettiklerini belirtti.

***
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina’yı ziyaret eden Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü.
Başbakan Çipras, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile başbakanlık konutunda bir süre görüştü. Çipras, farklılıklar arasında köprü kurabilmenin tek yolunun diyaloga inançtan geçtiğini söyledi.
Görüşmenin Çipras’ın yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik etme fırsatı da verdiğini söyleyen Bartholomeos ise Çipras’a zor görevi ve Yunan halkının verdiği yetki sorumluluğunu üstlenmesi sebebiyle başarılar diledi. Patrik, Çipras’a ve ekibine dua ettiklerini belirtti.
Atina düzenlenen “Ortadoğu’da dini ve kültürel çoğulculuk ve barış içinde bir arada yaşama” konferansının önemine değinen Bartholomeos, dinler arası diyalog anlamında bunun çok önemli bir girişim olduğunu vurguladı.
Bartholomeos, “Ekümenik Patrikhane olarak diyaloga inanıyoruz. Hem kilise içerisinde hem de toplumlar ve ülkeler arası problemlerin silahla değil, diyalogla çözüleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.