İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Ermeni Federasyonu’ndan 1 Kasım öncesi HDP’ye destek

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Adalet ve Demokrasi için Avrupa Ermeni Federasyonu, 1 Kasım’daki genel seçimler öncesi HDP’yi desteklediklerini açıkladı. Avrupa’daki etkin diaspora kuruluşlarından biri olan Adalet ve Demokrasi için Avrupa Ermeni Federasyonu (EAFJD), 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler öncesi, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) desteklediklerini açıkladı.

Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel merkezli olan EAFJD, Avrupa’da bulunan tüm Türkiye yurttaşlarına seçimlerde HDP’ye oy vermeleri yönünde çağrıda bulundu. 

Türkiye halklarının kendi anadillerinde etnik, kültürel ve dini özgürlükler alanındaki hak mücadelesinde HDP’nin ilerici bir güç olduğunu vurgulayan EAFJD, HDP ile genel birçok konuda karşılıklı olarak ortak değerleri paylaştıklarını kaydetti.
HDP ile kuruluş aşamasından bu yana diyalog halinde olduklarını belirten EAFJD, HDP’nin Ermeni milletvekili adaylarını da desteklerini açıkladı.
Avrupa’daki Ermeni kurumlarının çatı kuruluşu olan EAFJD, 27 Haziran’da yapılan genel seçimlere gözlemci olarak katıldıklarını hatırlatarak, ülkedeki olayların seyrini de sürekli olarak yakından takip ettiklerini belirtti.
Türkiye makamlarından özgür ve adil bir seçim süreci beklediklerini ifade eden EAFJD, 1 Kasım seçimlerinde HDP’ye başarılar diledi.
Yapılan destek açıklamasında, “TBMM’de HDP’nin bulunması, özgürlük, eşitlik, barış ve adaletten yana bir partinin mevcudiyeti anlamına gelecektir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar kapatıldı.