İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fotoğraf Günleri Sona Erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİFAK tarafından “sınır” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Diyarbakır Fotoğraf Günleri, gösteri ve söyleşilerle sona erdi. Üç gün süren etkinliklere fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi… Kadınların farklı yaşam tarzlarını fotoğraflayan Ermeni Sanatçı Anush Babajanian da, “İçeride” adlı çalışmasında yer alan kadınların hikayelerini anlattı. Proje sırasında ve sonrasında kadınların kendilerini ifade biçimlerinden çok etkilendiğini belirten Babajanian, “Çalışmayı yaparken etrafımdaki diğer kadınları ve ilişkileri sorgulayınca üzerlerindeki yoğun baskı ve kalın duvarları daha iyi görmeye başladım” dedi.

***
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİFAK tarafından “sınır” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Diyarbakır Fotoğraf Günleri, gösteri ve söyleşilerle sona erdi. Üç gün süren etkinliklere fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi.
Diyarbakır üçüncü kez Fotoğraf Günleri’ne ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve DİFAK tarafından “sınır” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, yurtiçi ve yurtdışından gelen fotoğraf sanatçılarının atölye çalışması, sergiler, panel, gösteri ve söyleşilerle tamamlandı. Etkinliğin son gününde Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Bnar Sardar, Aram Karim, Savaş Boyraz, Anush Babajanian, Stanley Grey’in gösteri ve söyleşileri gerçekleştirildi.
Sardar yaptığı sunumda, sergide yer alan fotoğraflarının öyküsünü anlattı. Sardar, “Aynı çatı altında iki inanç” konulu fotoğraf çalışmasında Kerkük’ten gelen Hristiyan bir aile ile Felluce’den Sünni bir ailenin ortak yaşadıkları yaşam alanını nasıl belgelediğini aktardı.
Kadınların farklı yaşam tarzlarını fotoğraflayan Ermeni Sanatçı Anush Babajanian da, “İçeride” adlı çalışmasında yer alan kadınların hikayelerini anlattı. Proje sırasında ve sonrasında kadınların kendilerini ifade biçimlerinden çok etkilendiğini belirten Babajanian, “Çalışmayı yaparken etrafımdaki diğer kadınları ve ilişkileri sorgulayınca üzerlerindeki yoğun baskı ve kalın duvarları daha iyi görmeye başladım” dedi.
“YAŞANANLARI GELECEK NESİLLERE AKTARIRIZ”
25 yıl boyunca dünya çapında yaşanan çatışma, vahşet ve insani felaketleri belgeleyen Amerikalı fotoğrafçı Stanley Greene de yaptığı sunumda, dinleyicileri hayatından ve yaşadıklarından kesitlerle muhteşem bir yolculuğa çıkardı. Çalışmaları pek çok ödüle layık görülen ve fotoğrafları dünyanın en karanlık çatışmalarına ışık tutan sanatçı, birçok savaş bölgesinde yaptığı uzun süreli çalışmaları fotoğraflarla anlattı. Greene, “Bizler gazeteciler olarak cesur olmak durumdayız. İnsanlar geçmişte ne olduğunu anlamak ister. İnsanlık adına geçmişte ne hatalar yapıldığını görmek ister. Gazetecilik, fotoğraf gibi sosyal mesleklerde iki özellik dikkat çeker. Sürekli insanlığı hatırlamak ve cesaretli olmak gerekir. Biz yaşananları fotoğraf ile gelecek nesillere aktarırız” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.