İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kılıçdaroğlu : Ruhani liderlerle bir geldim, onlar bizim zenginliğimiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da azınlıkların dini temsilcileriyle bir araya geldi… Yeşilköy’de bir otelde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ile CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu katıldı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Ruhani liderlerle bir araya geldim. Onların sorunlarını dinledim. Birden fazla oldu bu görüşmelerimiz. Sorunları var. Sorunlarını anlattılar. Bu ülkede birliği, beraberliği savunan bir partiyiz. Bunu inançla savunuyoruz. Onlar Türkiye’nin zenginliği, onların sorunlarını çözmek bizim görevimiz” dedi.

***
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da azınlıkların dini temsilcileriyle bir araya geldi.
Yeşilköy’de bir otelde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ile CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu katıldı.
Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Ruhani liderlerle bir araya geldim. Onların sorunlarını dinledim. Birden fazla oldu bu görüşmelerimiz. Sorunları var. Sorunlarını anlattılar. Bu ülkede birliği, beraberliği savunan bir partiyiz. Bunu inançla savunuyoruz.Onlar Türkiye’nin zenginliği, onların sorunlarını çözmek bizim görevimiz” dedi.
CHP Genel Başkanı ile bir araya gelen azınlıkların dini temsilcileri şu isimlerden oluştu: Fener Ortodoks Rum Patriği I. Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Süryani Katolik Cemaati adına Peder Orhan Şanlı, Protestan Kiliseler Birliği adına Pastör İhsan Özbek, Türkiye Katolik Ermeni Cemaati adına Peder Abraham Fırat, Türkiye Proteston Ermeni Cemaati adına Pastör Kirkor Ağabaloğlu ve Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı adına Kostantin Kalanğos.

Yorumlar kapatıldı.