İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni “soykırımını” kabul eden HDP’ye oy veren CHP’liler; Reddeden Perinçek’e yüz vermiyor?

Ali Açıköz
Bu başlığı atmamın nedeni şu: Sayın Perinçek’in uluslararası hukuk mücadelesini kazanıp Ermeni soykırımını reddetmeyi suç olmaktan çıkaran kararı aldırması CHP tandanslı sol çevrelerde pek itibar görmemişe benziyor. AK Parti ikdarını devirmek için “Ermeni soykırımı vardır” diyen HDP’ye oy veren CHP’li solcuların, Vatan Partisi lideri Perinçek’in İsviçre’de kazandığı hukuk zaferini görmemezlikten gelmelerini neyle izah edeceğiz? ( Komedinin son perdesi. Gören de bu adam bir şey yapmış sanacak. Binde otuz beş oyu var partisinin. HYETERT)

Sayın Perinçek’in ısrarla sürdürdüğü mücadele sonunda Ermenilerin avukatı, ünlü sinema oyuncusu Clooney’in karısını mağlup edip Türkiye’yi rahatlatması, AK Parti karşısında yüzde 60’lık blok hayalleri kuran CHP yönetimini rahatsız mı ediyor!
Çünkü, bu “hukuk zaferi” Perinçek’e sempati kazandırırsa Vatan Partisine de oy kazandıracak demektir… Peki, bu oylar nerden gidecek Vatan Partisine… Elbette, CHP’den…
Şimdi CHP seçmeninde bir ikirciklenme başlayacak… Bir yanda sırf Tayyipfobia ile Ermeni soykırımını tanıyan HDP’ye  oy vermeler, bir yanda Ermeni soykırımı davasında zafer kazanan Atatürkçü Perinçek!… Tam ortada da, Demirtaşa “büyük ağabey” korumacılığı yapmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu…
Bu acaip üçgen içerisinde CHP seçmeni ne yapacak?… Bir önceki bloğumda yazdığım gibi, sırf Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için Atatürk’ün izini bırakıp Demirtaş’ın izine düşenler, aynı kaygıyla 1 Kasımda yine HDP’ye oy verecek mi?
Yoksa, solun duayenlerinden, Deniz’lerin, Ulaş’ların, Mahir’lerin dava arkadaşı, katıksız Atatürkçü ve ulusalcı; Ermeni soykırımı iddialarına karşı önemli bir zafer kazanmış Doğu Perinçek’e sempati besleyip onun barajı aşması için oy verecekler mi?
AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı ise, Doğu Perinçek de karşı… Atatürkçülük, ulusalcılık, cumhuriyetçilikse kralı Perinçek…Üstelik yıllarca bu “ulusal dava” ya hizmet etmiş bir adam… Hadi bakalım şimdi CHP oyları Vatan Partisine gitsin!…
Bize akıl vereceğine sen kendin Vatan Partisine oy ver, diyen CHP’li arkadaşlar olabilir… Onlara şunu söylerim; şu kazandığı hukuk zaferiyle oyu hak ediyor Sayın Perinçek… Lakin, bunun dışında hemen hemen hiç “siyasi ortaklığımız” olmayan Vatan Partisine benden oy beklemeniz haksızlık olur.
Ama, hemen hemen her noktada kesiştiğiniz sizlerin, Ermeni soykırımı vardır, diyen HDP’ye oy vermek yerine, “Soykırım iddiası Emperyalizmin yalanıdır” diyen ve bunu da Avrupa mahkemelerinde tescilleten Doğu Perinçek’e oy vermeniz siyasi etik açısından adeta bir zorunluluktur.
Eğer gerçekten Atatürkçüyseniz, gerçek Atatürkçü’ye oy vereceksiniz…Yani bugün Atatürk yaşıyor olsaydı, oyunu gidip HDP’ye mi verirdi yoksa Perinçek’e mi?…
Gerçi Perinçek’in bir zamanlar Öcalan’la çekilmiş “al gülüm, ver gülüm” fotoğrafları da var… Ben, bugüne kadar bunun anlamını çözmüş değilim… Ya  Perinçek, ulusal bir görevle oralardaydı, ya da o vakitler “Marksizim kardeşliği” ağır basıyordu.
Bugün, Doğu Perinçek son derece “milli=ulusal” bir duruş sergiliyor… Biraz Mao’nun hatırına Çin severliği olsa da, milli meselelerde CHP’den çok daha sağlam duruş sergiliyor.
Ama, CHP’nin oylarının eksilmesinden korkan solun “hakim güçleri” Doğu Perinçek’i yok farzediyorlar… Oysa, şimdi desteklemeleri gereken lider Doğu Perinçek, oy vermeleri gereken parti de Vatan Partisidir.
Ben, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, terör sarmalının dağdan düze indiği şu günlerde, Batının Türkiye’yi mahkum etmek için bir bahane olarak kullandığı Ermeni soykırımı yalanını hukuk yoluyla yıkan Sayın Perinçek’e teşekkür ediyorum.
Umarım, solcu “yoldaş”larından da oylarını alacak kadar ilgi görür Sayın Perinçek…
Şurda 1 Kasıma ne kaldı, bekleyip göreceğiz!!

Yorumlar kapatıldı.