İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran Ermenistan Expo Fuarı’na katıldı

Mehr Haber ajansında yrr alana habere göre, Erivan’da düzenlenen Ermenistan Expo Uluslararası Fuarı’na İran İslam Cumhuriyeti de birçok şiket ile katıldı. Ermenistan Expo Uluslararası Fuarı’na İran inşaat, yol ve şehircilik, petrol ve doğalgaz sektörü ve el sanatları alanında faaliyet gösteren şirket ve firmalarla katılmıştır.

Söz konusu fuardaki İran temsilcisi Gulamrıza Rızaiyan yaptığı açıklamada “Bizim fuardaki alanımız İran Ticareti Geliştirme Kurumu’nun ruhsatı ve 28 İran şirketi ile Ermenistan, Rusya, İtalya, Almanya ve Gürcistan’dan 150 yabancı şirketin katılımıyla düzenleniyor” diye konuştu.
Ermenistan Expo Uluslararası Fuarı’nın İranlı şirketlerin kendi ürünlerini satmak için yeni pazarlar bulma yeri olduğunu vurgulayan Rızaiyan, bu yılki fuarı Ermenistan Başbakanı, Ekonomi Bakanı, Ermenistan Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Ermenistan Kalkınma Ajansı Başkanı, İran Ticareti Geliştirm Kurumu yöneticileri ve İran’ın Ermenistan Ekonomi Ataşesi’nin de ziyaret ettiğini bildirdi.
Yeni ihracat pazarlarının bulunması, ülkenin üretici ve ihracatçılarının uluslararası arendada daha güçlü faaliyet göstermesi vee petrol dışı ihracatın geliştirilmesinin de bu fuarın amaçları arasında olduğunu dile getiren Rızaiyan, Ermenistan Başbakanı’nın fuarın açılışına katıldığı sırada İran’a ayrılan alanı da ziyaret ettiğini ve İran ile Ermenistan ilişkilerinin gelişmesi gerektiğini vurguladığını belirtti.
Ermenistan’ın önemli fuarlarından biri olarak Ermenistan Expo Uluslararası Fuarı 8 Ekim’den başlayarak 12 Ekim’e kadar sürecektir.
Twitter hesabımız @trend_tr

Yorumlar kapatıldı.