İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Harlem Desir: Türkiye belleğiyle yüzleşecek

Türkiye, almanya’nın yaptığı gibi  kendi belleğiyle yüzleşecek. Beyanat 9 Ekim’de Fransa’nın Avrupa işlerinden sorumlu Devlet bakanı Harlem Desir’in Tsitsernakaberd Anıtı ziyareti esnasında basına açıklamasıyla geldi… Desir ʺBütün bunlar bir anlamda uluslararası toplumun kayıtsızlığını sonucudur. Birçok diplomat ve aydınların tanıklıklarına karşın Dünya Soykırımın gerçekleşmesine izin verdi. Bu idari organ ve ordunun katılımıyla gerçekleştirilen, çocuk, kadın herkes fark gözetmeksizin medeniyetiyle tüm bir halkı imha kararıyla 20. yy.’ın ilk soykırımıydı. İnsanlık bundan ders alamadı ve şimdi dünyada olanlar oluyorʺ dedi.

***
 Fransa’nın Avrupa işlerinden sorumlu Devlet bakanı Harlem Desir’in Tsitsernakaberd Anıtı ziyareti esnasında basına açıklamasıyla geldi (Fotoröportaj).
Desir Ebediyet ateşi yakınına çiçekler koydu, saygı duruşunda bulundu.
Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünü Ermeni Kuruluşları Koordinasyon organı direktörü Murad Papazian’la beraber ziyaret ettiğini belirten Desir ʺBütün bunlar bir anlamda uluslararası toplumun kayıtsızlığını sonucudur. Birçok diplomat ve aydınların tanıklıklarına karşın Dünya Soykırımın gerçekleşmesine izin verdi. Bu idari organ ve ordunun katılımıyla gerçekleştirilen, çocuk, kadın herkes fark gözetmeksizin medeniyetiyle tüm bir halkı imha kararıyla 20. yy.’ın ilk soykırımıydı. İnsanlık bundan ders alamadı ve şimdi dünyada olanlar oluyorʺ dedi.
Bunun için hatıranın korunmasının önemini vurgulayan konuk bakan ʺİsrail’de Holokost Müzesi gibi,  bu Ermeni Soykırımı Müzesi de kamusal öneme sahip mekan ilan edilmelidir. Aralarında Türkiye de olmak üzere Ermeni Soykırımının tanınması yönünde mücadeleye devam etmek gerekli.ʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.