İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan Etchmiatsin’in 2700. kuruluş yıldönümüne katıldı

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 8 Ekim’de Etchmiatsin kenti 2700. kuruluş yılı vesilesiyle Kent Günü kutlama etkinliklerine katıldı. Cumhurbaşkanı Sb. Hripsime Kilisesi yakınında bulunan Vazgen Sarkisyan Meydanını ziyaret etti burada V. Sarkisyan anıtının açılış töreninde hazır bulundu, Komutanın anıtına bir buket çiçek bıraktı.

Cumhurbaşkanı daha sonra kent Spor Kompleksi şantiyesini ziyaret etti, temel atma törenine katıldı, daha sonra spor okulunun inşa ve alanın çevre düzenine ilişkin projelere ilişkin bilgi aldı.
Sarkisyan, Etchmiatsin-2700 kutlamaları çerçevesinde kentin yeni onarılan Y. Tadevosyan Sabat Okulunu ziyaret etti, gerçekleştirilen çalışmalar ve 300 öğrenci kapasiteli okulda yaratılan olanakları yerinde denetledi. Cumhurbaşkanı bunun ardından Karabağ Savaşı Kahramanları Anıtında saygı duruşunda bulundu.
Başkan Sarkisyan, Belediye oturum salonunda kent sakinleri, birçok konuk, Etchmiatsin onurlu kent sakinleriyle beraber Etchmiatsin-2700 tören oturumuna katıldı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.