İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Güney Asya’daki göçmen trajedisi’ Sığınma hakkı için Hıristiyan oluyorlar’

Alman Focus dergisi internet sayfasında verdiği ve İngiliz Daily Mail gazetesine dayandırdığı haberde, Müslüman mültecilerin sığınma şanslarını artırmak için Hıristiyanlığa geçtiklerini yazdı. Berlin’de “Dreifaltigkeitskirche” adlı kilisenin Müslüman mültecilere hızlandırılmış kurslar verdiğini aktaran dergi, yüzlerce Afgan ve İranlı Müslüman mültecinin üç ay sonunda ayinle Hıristiyanlığa kabul edildiklerine dikkati çekti.

Kilisenin papazı Gottfried Martens’in “İslam’dan çıkmak istiyor musun?” sorusunu sorduğu mültecilerden aldığı yanıta göre kabul edenleri, “Baba, oğul ve kutsal ruh adına” sözleriyle vaftiz ettiğini yazdı.
Dergide yer alan haberde, din değiştirenlerin Afganistan ve Iran gibi ülkelerde ölüm cezası alacakları için geri gönderilmelerinin zayıf olduğu ve bu nedenle Hıristiyanlığa geçtikleri belirtiliyor.
‘KİLİSENİN ÜYE SAYISI 150’DEN 600’E ÇIKTI’
Haberde, “Dreifaltigkeitskirche” papazı Martens’in Hıristiyanığa geöen mülteciler sayesinde iki yılda kilisenin üye sayısının 150’den 600’e yükseldiğini söylediği aktarılıyor.
Papaz Martens’in ifadelerine göre, hızlandırılmış Hıristiyanlık kurslarının duyulması üzerine çok sayıda kişi kendilerine başvuruyor. Martens, 80 kişinin daha vaftiz edilmeyi beklediğini belirtiyor.
Focus dergisi, Hannover ve Rheinland’da bazı kiliselerin de Iranli mültecilerin Hıristiyanlığa geçmek amacıyla kilseye başvurduklarını aktardıklarına vurgu yaptı.
Milliyet’in haberine göre, sığınma talebi yapan Afganlıların yüzde 80’i, İranlıların ise yüzde 40-50’sinin halihazırda oturum hakkı zaten elde ettiklerini yazan dergi, “aslında din değiştirmeleri o kadar da gerekli değil” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar kapatıldı.