İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de Antisemit Zırvalamalar Suç olmayınca Burç sayılıyor

Konya Yeni Haber gazetesi köşe yazarı Ali Kaya, erken seçim kampanyasına “Gizli Yahudileri” malzeme etmekten dört köşe olarak şunları savuruyor: “Dönme deyince hani HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önderin katılarak destek verdiği LGBT olarak adlandırılan Eşcinsel eğilimi aklınıza gelmesin. Dönme deyince Yahudilikten İslamı seçtiğini söyleyen ama buna kendileri dâhil hiç kimsenin inanmadığı […] Sabetay’cılık hakkında ufak bir bilgi vermek isterim.“ Türkiye’de son iktidar döneminde zirvelere ulaşan Antisemit zırvalamalar suç olmayınca burç sayılıyor.

AKP’ye erken seçim kampanyasında yan çıkmak için Ali Kaya. “Dönmeler” konusunu 1 Kasım oylarını etkilemek için “Beyaz Türkler ve Yahudiler” teorisi ile kışkırtıyor:

“[…] İslamiyeti kabul ettiklerini söylemelerine, görünüşte Müslüman gibi hareket etmelerine rağmen, gerçekte Museviliğe inanmaktadırlar. İyi eğitim almış yabancı nefretsucu_AKPmitingidil bilen kültür seviyesi yüksek olan ve maddi gelirleri standartların çok çok üstünde olan bu topluluk günümüzde beyaz Türkler diye adlandırılan kesimdir. 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin “beyaz Türklerin adayı ile milletin halkın adayı” arasında geçeceği söylemleri ile geçtiğimiz haziran seçimlerinde ‘’Beyaz Türkler HDP ye oy verdi’’ diyerek gündemimize girmiş olan bir terimden ziyade milletimizin ve ülkemizin 100 yılına hükmetmiş bir topluluktan bahsetmek isterim. Peki kimdir bu Beyaz Türkler? Türkiye’deki şehirli seçkin sınıfı tanımlamak için kullanılan Beyaz Türkler, kendisini ilerici olarak tanımlayan bir kısım asker – sivil bürokratları ve aydınlardır diye tanımlayanlar olsa da gerçekte bu değildir. Peki nedir?[…]”
Nedir? sorusunun kerameti belli. “Yahudi Komplostosu” ile karışık düşmanlık körüklemelerine ülke alışık. “Kahrolsun İsmail!” tekerlemelerine macunlama niyetine, Ali Kaya tezlemelerine şöyle devam getiriyor:
“[…] Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasında rol alan İttihat ve Terakki Cemiyeti’ni kuranlar ve Jöntürkler (Genç Osmanlılar) hareketini başlatanlar arasında çok sayıda Yahudi vardı. Osmanlıda İttihatçıların çoğunluğu Sabetaycı ve mason olduğu söylenmektedir ki Sultan Abdülhamit hanı bunlar tahttan indirmişlerdir. Sebebi ise Filistin topraklarını kendilerine satmasını isteyen Yahudilere toprak satmaması olduğunu önceki yazılarımızda sizlere aktarmıştık. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde de yoğun bir şekilde faaliyet yürütmüşlerdir ki etkisini öncelikle eğitim çalışmalarında görüyoruz. Cumhuriyet döneminde Yahudi olduğunu açığa vuranlar daha çok ekonomik alana ağırlık vermiş, Dönmeler ise sadece ekonomi alanına ağırlık vermekle kalmamış zaman zaman siyasete de girmiş ve muhtelif devlet kurumlarında görevler almışlardır. Bu duruma dayanılarak Yahudilerin devlet kademelerinde görev almadıkları kanaatinin hâkim kılınmasına çalışılmıştır.[…]”
Manzarayı Umumiye böyle belirlendikten sonra köşe yazarı artık hainleme paragrafına geçebilir:
“[…] Cumhuriyet döneminde Yahudi ve dönmelere uygulanan varlık vergisi ile çoğunluğunun İsrail’e göç etmeleri neticesinde sayıları bir hayli azalmıştır. Kalanlarda zaten bu yazının konusu olan dönmelerdir. Yani Türk isimli Yahudi kökenliler, yüz yıldır ülke yönetiminde ve işleyişinde çok önemli noktalarda görev alanlar Türk İsim-Soy isimleri ile dolaştıkları için kendilerini Müslüman Türk sandığımız ama asıl kökenleri Yahudi olanlar, genellikle de Türkçü sözde Atatürkçü görünüme bürünenlerdir. Ülkemiz yüz yıla yakındır bunlar tarafından yönetilmekte ve yönlendirilmektedir. Ekonomi, basın, sinema ve tiyatroda entelektüel olarak bulunan Beyaz Türkler bakalım bir kasım seçimlerinde tercihlerini nasıl kullanacaklar. Hepimiz heyecanla ve merakla bir kasımı bekliyoruz.” Yeni Haber/Ali Kaya
Erken Seçim arifesinde, art niyetler yelpazesinde sergilenen, Antisemit kini körükleme kamuoyu koşullandırma hesapları mubah sayıldıkça medeni ve demokratik bir ülke olmak imkansızlaşmakta.

Yorumlar kapatıldı.