İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Devleti Ermenistan, mezarlıkları Türkiye

Fatih Tunç
Bir asır önce kurutuldu bazıları. Kimi evlatsız, kimi babasız kaldı. Her şeyden öte ruhları Anadolu’da, bedenleri hep başka topraklarda mahpus kaldı. Öteki oldular kendi topraklarına. Sonra haine çıktı adları. Fesatçı dediler ve katledildikçe düşman oldular kendi kanlarında. Şimdi halen yankılanıyor sesleri nefretle, sanki ölen onlar değil de haykıranlarmış gibi. Gariptir de mi? Hem katledip, hem de katledilmiş rolü yapmak. Katlettiğiniz yetmiyormuş gibi halen nefret kusuyorsunuz Ermenilere.

Halen şu Hurafeye inanlar var sanırım, Ermeni öldüren cennete gidiyor! O zaman Yahudi öldürün bence onlar her gün keyfi Müslüman öldürüyor. Ya da Çin’e savaş açın, Türkler katlediliyor! Neden halen Ermeniler üzerinde bu karalamalar devam eder anlamış değilim. Oysa Sarıkamış’ta onca asker hangi etnisitedendi açıklayan da görsün övündüğünüz o askerlerin kahramanlığını bütün Türkiye.
Her devletin bir tarihi vardır. Ama Ermenistan’ın tarihi Anadolu topraklarında gömülüdür. Çoğu toplu mezarlar ve ölümcül hastalıklarla fosilleşmiştir. Aslında yaşayan üzüm bağları ve nar ağaçları halen durur. Ama onlarda artık tadını kaybetmiştir. Bir devletiniz olabilir ama geçmişiniz başka topraklardaysa eksiksinizdir. Kiliseleriniz, evleriniz ve en önemlisi mezarlıklarınız. Bir toprağın devlet olabilmesi için geçmişe ihtiyaç vardır, yoksa gelecek benliğinizi tüketir, ötekileştirir. Ermeniler Anadolu toprakları üzerinde devlet kurmaktan çok bence Anadolu toprakları üzerinde tekrardan yaşamak istiyor. Her ne kadar atalarının mezarlarının üzerine evler kurulsa da onlar bu sınırları parçalamak değil kendi topraklarında yaşama özlemi güdüyor.
Aşklarının, masalarının ve Ermeni olarak tarihlerinin başladığı Anadolu topraklarını parçalamak değil Ermenilerin fikirleri. Zaten zamanında parçalandılar ve bunu bir daha göz önüne alamazlar. Ama biz kokuyoruz Ermenilerden. topraklarımızı parçalayacaklar diyoruz. Ama nedense parçalanan hep onlar oluyor.
Her ne kadar bir devletleri olsa bile, adı ırklarını yansıtsa bile ruhları Anadolu’da yaşıyor Ermenilerin ruhları. Kısaca beden ruhsuz işe yaramaz. O nedenle onların niyeti toprak değil, özlerini bulup orda yaşamak diye düşünüyorum.
Fatih Tunç
Fatihtunc49@hotmail. com

Yorumlar kapatıldı.