İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKP Seçim Beyannamesini Açıkladı

Ahmet Davutoğlu, beyannameyi açıklamadan önce yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kimse başladığımız işi yarım bırakacağımız vehmine kapılmasın. Kamu düzeni ihdas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle izin vermeyiz.”

***
AKP’nin seçim beyannamesinde yeni anayasa, başkanlık sistemi ve ekonomik vaatler dikkat çekti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 1 Kasım 2015 genel seçim beyannamesini açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium’a eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Salona gelişinde vatandaşları selamlayan Davutoğlu, Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla karşılandı.
Ahmet Davutoğlu, beyannameyi açıklamadan önce yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Kimse başladığımız işi yarım bırakacağımız vehmine kapılmasın. Kamu düzeni ihdas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle izin vermeyiz.”
Yeni anayasa, Başkanlık sistemi
Davutoğlu’nun paylaştığı beyannameden satır başları şöyle:
* Yeni bir anayasa vadediyoruz. Yeni bir anayasa, yeni Türkiye’nin en temel taşıdır.
* Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi partiler kanununu kaldırarak, yerine siyaset kurumunu güçlendirmek üzere siyasi parti özgürlüğünü güvence altına alacak, parti içi demokrasiyi güçlendirecek, siyasete katılımı teşvik edecek yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız.
* Parlamenter sistemin yol açtığı siyasi istikrarsızlıklar karşısında Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim anlayışına dayalı özgürlükçü başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Yeni sistemde meşru siyasi otorite ve hukuk düzenine tabi olmayan hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir.
Cemevlerine hukuki statü
* Başta istihdam, iskan ve eğitim sorunları olmak üzere, bütün toplum kesimlerinin ve Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız vererek her türlü ayrımcılık zeminini ortadan kaldıracağız.
* Bundan sonra da Alevi toplum kesimlerimizin, kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her türlü adımı atacağız. Bu noktada Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerine hukuki statü tanıyacağız.
Aynı şekilde Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda gerekli değişiklikleri yapacağız. Buradan Hacı Bektaş-ı Veli’ye selam olsun.
Seçilme yaşı 18, ücretsiz internet
* Bir, seçilme yaşını inşallah 18’e indireceğiz. Gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz.
* Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz.
* Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.
* İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.
Asgari ücret 1300 lira
* Yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağız.
* Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz.
* Önümüzdeki dönemde asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız.
* Emeklilere yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz.
* Esnafa, 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. KOBİ’lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız. 
* Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. (NV)
Beyannamenin tamamı için tıklayın.
file:///C:/Users/User/Downloads/1-kasim-2015-secim-beyannamesi.pdf

Yorumlar kapatıldı.