İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Marsilya Uluslararası Fuarına katıldı; 2 Ekim: Ermenistan resmi günü

25 Eylül-5 Ekim arasında Marsilya’nın Chano Parkında düzenlenen Marsilya 91. Uluslararası Festivaline Ermenistan da katıldı. Festival çerçevesinde Marsilya Ermeni Kültür ve Gençlik Evi ve Fransa-Ermenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ermenistan’ın Marsilya Başkonsolosluğu desteğinde Ermeni standı hazırlandı. Stand bu yıl Ermeni Soykırımının 100. Yılını anma amacıını da taşımaktaydı. Standın kitaplar bölümünde Ermeni Soykırımına ilişkin farklı dillerde 30’u aşkın kitap yer aldı. Standda Ermeni mutfağı nümuneleri, hediyelik eşyalar yanısıra turizm, sağlık, bankacılık vb. diğer bölümlerin yer aldığını da kaydedelim.

ʺErmenistan resmi günüʺ olarak ilan edilen 2 Ekim’de stand açılışı Bouches-du-Rhone Konsey Bşk. Martin Vasal, Marsilya Uluslararası Fuarı Gn. Md. Loik Fusho, Marsilya Ermeni Kültür ve Gençlik Evi Bşk. Garo Hovsepyan ve Marsilya Ermenistan Başkonsolosu Samvel Lalayan katıldığı bir törenle gerçekleşti. Etkinlik Ermenistan Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan himayesinde gerçekleştirildi.
Etkinlikte Avrup Parlamentosu üyeleri, Fransız milletvekilleri, Belediye başkanları, yerel yönetim organları ve Ermeni toplumu temsilciler, muhabirler ve birçok konuk katıldılar.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.