İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni göçü Urfa’da çekiliyor

Mustafa Bayar
Çekimleri 20 Haziran´da başlayan Türkiye’nin bir çok ilinde çekimleri yapılan ve 2016 yılında gösterime girecek olan Kervan 1915 sinema filmi çekimleri Şanlıurfa’da devam ediyor.  Filimde Şanlıurfalı sinema oyuncusu ( Antony Gouin) lakaplı Bekir Felhan Ermeni fotoğrafçısı Griko’yu canlandırıyor. İsmail Güneş’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Murat Han, İpek Tuzcuoğlu ve İbrahim Kendirci’nin rol aldığı, ‘Kervan 1915’ adlı sinema filminde, Ermeni tehciri gerçek bir hayat hikayesi üzerinden anlatıyor.

 2016 yılında gösterime girmesi planlanan sinema filminin 20 Haziran’da başlayan çekimlerinin Şanlıurfa ayağı devam ediyor. Eyyübiye ilçesi Büyükyol caddesi Fırfırlı kilise yanında devam eden çekimlerinde oynayan Şanlıurfalı sinema sanatçısı Antony Gouin) lakaplı Bekir Felhan Ermeni fotoğrafçısı Griko’yu canlandırıyor.
Felhan,”Ben Osmanlı bir ailenden geliyorum rolüm icabı her rolü oynuyorum Burada çekimi başlanan Kervan 2015 filminde tarihi ışık tutuyor bana bir rol verildi bende kabul etti. Filimde Ermeni fotoğrafçısı Griko’yu canlandırıyorum çok güzel bir oyuncu kadrosu var bittiğinde hep beraber filim izleriz inşallah” dedi.

FİLMİN KONUSU
Katırcı Salim, Giresun’dan ihale ile 200 kadar Ermeni kadın ve çocuğu Halep’e götürmek üzere teslim alır. 40 gün 40 gece süren bu zorlu yolculukta Salim emanet aldığı insanları hem çeteler ve eşkıyalardan hem de iklim ve yol şartlarının badirelerinden korumak zorundadır. Salim, Osmanlı hükümetine verdiği sözü tutmak ve hükmündeki insanları söylenen yere ulaştırmak için kendi canını ortaya koyar. Bu konuyu okuyup da Ararat filmini veya bir süre önce seyrettiğimiz Fatih Akın’ın The Cut filmini hatırlarsak aradaki naifliği gözden kaçırmamız imkansız. Peki zorunlu Ermeni göçünü karşı tarafın gözünden ve olabildiği kadar tek yanlı anlatan filmler kendi ülkemizde gösterilip seyredilirken sesini çıkarmayan cepheler niye bu filmden bu kadar rahatsız oldular.
Bekir Felhan( Antony Gouin)

Bekir Felhan, 1950 Yılında Şanlıurfa’da doğdu. Hayvancılıkla uğraştı. Şanlıurfa’da çevrilen filmlerin bir çoğunda figüran olarak rol aldı. Urfalı Anthony Quinn olarak ün yapan oyuncu, ilk olarak 1958 yılında Hüseyin Peyda sayesinde sinemaya başladı. “Kaderim Böyle” filminin çekimleri sırasında oyunculara at temininde yardımcı olmuş daha sonra Cilalı İbo’nun Kırkharemiler adlı filminde haremi başı olarak rol almıştır. Daha sonra İkinci bahar aşkın dağlarda gezer gurbet kadını gibi filmlerde rol aldı.

Yorumlar kapatıldı.