İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenici (!)..

Hıncal Uluç
Mehmet Şevket Eygi’nin Vahdet gazetesi, “Bir Ermenici daha açığa çıktı” manşeti ile yayınlandı.. Eygi Üstadın bu manşete şimdi ne diyeceğini merak ettim… “Ermenici” diye bir suç icat ettikleri yetmiyor gibi, suçlu gösterdikleri de, bu ülkenin gururlarından Cenk Taşkan.. Yani Majak Toşikyan.. Onno Tunç gibi bir Ermeni asıllı sanatçı ve bestecimiz… Cenk’in suçu (!), 24 Eylül’de Erivan’da konser vermesi.. “İstanbullu bir Ermeni bestecinin eserlerinin burada seslendirilmesi gurur verici” demesi..Peki, nasıl kardeş olacağız biz Anadolu insanları bu kafa ile, Kürdü, Rumu, Yahudisi, Ermeni, Süryani, Çerkez, Laz, Türk ve daha onlarca kanı, daha da fazla inancı ile..

***
Mehmet Şevket Eygi’nin Vahdet gazetesinde çıkan bir yazısını tavsiye etmiştim size.. “Müslüman, yaptığı işte en ileri, en çağdaş, en mükemmel olmalıdır” diyordu. Örnekler veriyordu.
Salı günü, o gazete “Bir Ermenici daha açığa çıktı” manşeti ile yayınlandı.. Eygi Üstadın bu manşete şimdi ne diyeceğini merak ettim..
“Ermenici” diye bir suç icat ettikleri yetmiyor gibi, suçlu gösterdikleri de, bu ülkenin gururlarından Cenk Taşkan.. Yani Majak Toşikyan.. Onno Tunç gibi bir Ermeni asıllı sanatçı ve bestecimiz..
Bir “Beni Benimle Bırak” yeter onu ölümsüz yapmaya.. Ama daha neler neler var.. 350’den fazla bestesi var, en az 100’ü hit olmuş.. Nükhet, Ajda, Sezen, Nilüfer dörtlüsü başta, onun şarkılarını söylemeyen yok.. Dahası.. “7 Kocalı Hürmüz, 1999” onun.. Dahası.. “Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı 91. yıl kutlama müzikleri” onun..
Cenk’in suçu (!), 24 Eylül’de Erivan’da konser vermesi..
“İstanbullu bir Ermeni bestecinin eserlerinin burada seslendirilmesi gurur verici” demesi..
Peki, nasıl kardeş olacağız biz Anadolu insanları bu kafa ile, Kürdü, Rumu, Yahudisi, Ermeni, Süryani, Çerkez, Laz, Türk ve daha onlarca kanı, daha da fazla inancı ile..

Yorumlar kapatıldı.