İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice tabelaya tepki

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği, Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışındaki tabelalara yazılan Ermenice “Hoş geldiniz” ve “Güle Güle” yazısının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Zübeyde Hanım Bulvarı’nda düzenlenen imza kampanyasında konuşan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Tuzluca ilçesi çıkışına yazılan Ermenice “Hoş geldiniz” yazısının kendileri ve Azerbaycan’daki kardeşlerini rahatsız ettiğini söyledi. Dernek olarak bu yazının kaldırılması için imza kampanyası düzenlediklerini ifade eden Ünsal, “Ermeniler, tarih boyunca Türk düşmanlığı yapmıştır. (Görülüyor ki paradigma değişmedikçe taziye sözde kalıyor. Yalan, yanlış suçlamalar devam ediyor. Ak parti milletvekili soykırımın anlamını bilmemekle kalmıyor, nefret suçu da işliyor. HYETERT)

1915-1920 yıllarında Anadolu’da masum Türkleri şehit etmişlerdir. Azerbaycan topraklarını işgal etmiştir. Hocalı faciasını gerçekleştirerek masum insanları öldürmüştür. Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, ‘biz gerekeni yaptık, siz de Ağrı Dağı’nı alın’ diye vatandaşlarına hedef göstermiştir. Bizler Ermenilere zeytin dalı uzattıkça onlar hep ellerinin tersi ile itmişlerdir. Bir emperyalist yalan olan sözde soykırımı ortaya atarak Türk devletini zora sokmaya çalışmaktadırlar. Her yıl Erivan’da Türk ve Azerbaycan bayraklarını yakmaktadırlar. Bunlar devam ederken Tuzluca ilçesine bu yazının yazılması, ataları Ermeni mezalimine uğrayan bizleri ve Azerbaycan’daki kardeşlerimizi rahatsız etmiştir. Bunun için yazının kaldırılmasını istiyoruz. Bu yazı Iğdır ve çevresinde, Azerbaycan’da Ermenilerce şehit edilen şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Belediye Başkanı ve meclis üyelerine sesleniyoruz. Bu yazıyı kaldırın. Toplayacağımız imzayı belediyeye göndereceğiz” dedi.
AK PARTİ’DEN TEPKİ
İmza kampanyasına katılan AK Parti Iğdır Milletvekili Adayı Nurettin Aras da, “Gerçek soykırımı Ermeniler yapmıştır. Bunun canlı tanığı benim annemdir. Biz defalarca gelin tarih arşivlerini açalım dedik, Ermeniler kaçmıştır, yanaşmamıştır. Iğdır’da açılmış toplu mezarlar vardır. Şimdi bu ortadayken Tuzluca Belediyesi’nin yazdığı yazı bence yanlıştır” şeklinde konuştu.
İmza kampanyasına MHP Iğdır Milletvekili adayları Muharrem Çeçen ve Prof. Yakup Kumtepe de katılarak destek verdi. İmza atarken konuşan Kumtepe, “Bu toplumsal duyarlıktan dolayı Serdar Ünsal’ı ve derneğini kutluyorum. Gerçekler ortadayken Ermenice hoş geldin yazısının yazılması uygun olmamıştır. Bu çerçeve içinde bu imza kampanyasına herkes destek vermelidir. Tuzluca Belediyesi de yazıyı kaldırmalıdır. MHP olarak bu kampanyayı destekliyoruz” dedi.
Iğdır’daki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri de imza kampanyasına destek verdi.

Yorumlar kapatıldı.