İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni asıllı Alman politikacı Müslümanlara hakaret etti

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya
Alman Hristiyan Demokratlar Birliği CDU’dan Ermeni asıllı politikacı Vartiyan, Müslümanlara, Türklere, Kürtlere ve Araplara hakaret eden facebook mesajı yazdı… Almanya Ermeniler Konseyi Başkan yardımcılığı ve CDU’nun Hristiyan-Alevi dostluk grubu yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Vartian, ağır hakaret içeren sözlerini, Filistin’de Beytullahm’deki bir kilisenin yakılması üzerine sarfetti…Müslümanlar arasında ‘ılımlı’ ve ‘aşırı’ şeklindeki bir ayırıma inanmadığını ifade eden Vartian, sonuç olarak Arap, Türk ya da Kürt, hepsinin Sünni Müslümanlar olduklarını kaydetti. Sünnilerin Hristiyanlardan nefret ettiklerini ve Hristiyan kültür ve medeniyetini yok etmek istediklerini öne sürdü. Vartian, Müslümanları kastederek, ‘Bu ayak takımının yaşadığı yerde ifadenin gerçek anlamıyla bir ot bile bitmiyor.’ dedi.

***
Alman Hristiyan Demokratlar Birliği CDU’dan Ermeni asıllı politikacı Vartiyan, Müslümanlara, Türklere, Kürtlere ve Araplara hakaret eden facebook mesajı yazdı.
Hristiyan demokrat politikacı Ermeni asıllı Madlen Vartian, facebook’ta yazdığı mesajda Müslüman Türklere, Kürtlere ve Araplara, ‘çapulcu ayak takımı’, ‘pislik’ gibi ağır sözler içeren ifadelerle hakaret etti. Almanya Ermeniler Konseyi Başkan yardımcılığı ve CDU’nun Hristiyan-Alevi dostluk grubu yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Vartian, ağır hakaret içeren sözlerini, Filistin’de Beytullahm’deki bir kilisenin yakılması üzerine sarfetti. Filistin’deki kilisenin rahibinin, ‘Filistinli radikaller’in kiliseyi kundakladıklarını tahmin ettiğini söylemesi üzerine, Müslümanlara çok kızdığını belirten Vartian, olaydan tüm Sünni Müslümanları sorumlu tuttu.
Müslümanlar arasında ‘ılımlı’ ve ‘aşırı’ şeklindeki bir ayırıma inanmadığını ifade eden Vartian, sonuç olarak Arap, Türk ya da Kürt, hepsinin Sünni Müslümanlar olduklarını kaydetti. Sünnilerin Hristiyanlardan nefret ettiklerini ve Hristiyan kültür ve medeniyetini yoketmek istediklerini öne sürdü. Vartian, Müslümanları kastederek, ‘Bu ayak takımının yaşadığı yerde ifadenin gerçek anlamıyla bir ot bile bitmiyor.’ dedi.
Facebook’ta Vartian’ın mesajını okuyan ziyaretçilerin, olaya objektif bakmadığı yönündeki uyarıları üzerine Ermeni olduğunu inkar eden Vartian, Müslümanlara karşı daha da ağır hakaretler içeren bir cevab yazdı. Vartian, cevabında, ‘Ayak takımı, pislik, ırkçı ya da faşist, onlara nasıl isim veriyorsam veririm, bu benim şahsi meselemdir.’ ifadelerini kullandı.
CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, Vartian’ın hakaret dolu mesajına twitter’de yazdığı cevapla tepki göstererek, bu ifadelerin ‘kesinlikle kabul edilemez’ olduğunu belirtti. Tauber, bu kişinin CDU’ya temel teşkil eden değerleri anlayamadığını kaydetti.
Vartian, hakaret içeren sözlerine gelen tepkiler nedeniyle, facebooktan mesajını sildi. Ancak yaptığı açıklamada haftasonuna kadar konuyla ilgili daha uzun bir yazı yazacağını, ancak bunun ‘zayıf ruhlular’a göre bir yazı olmayacağını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.