İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ünlü Sanatçıların Söz Yazarı Kripto Ermeni Çıktı

Sözde Ermeni soykırımının 100. seneyi anma etkinlikleri kapsamında Ermenistan’ın Yerevan şehrinde konser veren Ermeni asıllı müzisyen ve besteci Cenk Taşkan, İstanbullu bir Ermeni bestecinin eserlerinin Yerevan’da seslendirilmesinin haysiyet verici olduğunu söyledi. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Nilüfer, Yeşim Salkım, Levent Yüksel, Cenk Eren, Neco, Tanju Okan gibi onlarca sanatçı ile çalışan müzisyen ve besteci Cenk Taşkan, sözde Ermeni soykırımının 100. seneyi anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Gomidas Vartabed Haftası’nda Ermenistan’ın Yerevan şehrinde konser verdi. (Majak kripto değil açık Ermenidir. Eğer Türkçe isim kullanmak zorunda kalmışsa bu da ülkenin ayıbıdır. HYETERT)

ASIL İSMİ MAJAK TOŞİKYAN
İstanbul’da doğup büyüyen, halen yaşamını ülkemizde sürdüren ve asıl ismi Majak Toşikyan olan Taşkan, Ermenistan’ın daveti üzerine 24 Eylül akşamı Yerevan’da sahneye çıktı.
70 sahıslık bir ekip ile çıkarma yapılan konserin ilk yarısında, Taşkan’ın Ermenice eserleri Bartev Garyan, Sibil Pektorosoğlu ve Lida Köseoğlu tarafından seslendirildi.
Konserin ikinci yarısında ise, Taşkan’ın Hrant Dink için bestelediği, sözleri Bercuhi Berberyan’a ait olan Hrant Dink Oratoryosu’nun prömiyeri yapıldı. Taşkan’a sahnede, Şef Hagop Mamigonyan yönetimindeki Lusavoriç Korosu, Solistler Kevork Tavityan, Aylin Ateş ve Boğos Yeğyazar eşlik etti.
ERMENiLERDEN ÖDÜL ALDI
ERMENİ müziğine katkıları nedeniyle Ermenistan hükümeti tarafından 2010 yılında  “Gomidas” onur madalyasına layık görülen Taşkan, İstanbullu bir Ermeni bestecinin eserlerinin Yerevan’da seslendirilecek olmasının haysiyet verici olduğunu vurguladı. Cenk Taşkan, Hrant Dink Oratoryosu’nun 2016 Ocak ayında Los Angeles’ta sahneleneceğini belirterek, “ Hrant’a borcumu ödüyorum” dedi.
Vahdet
Kaynak:Habervaktim

Yorumlar kapatıldı.