İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, Serj Sarkisyan’ı Altın madayayla ödüllendirdi

Sarkisyan, Papalık Doğu Kiliseleri Kongregasyonu Başkanı Kardinal Leonardo Sandri’yi, ruhani değerlerin muhafazası, Ermenistan ve Papalık arasındaki ikili bağların pekişmesine önemli katkıları ve Ermeni dostu faaliyetleri vesilesiyle Dostluk nişanıyla ödüllendirdi. Kardinal Sandri Ermenistan cumhurbaşkanına Papa Francisco tarafından yollanan Altın madalyayı takdim etti.

***
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün Papalık Doğu Kiliseleri Kongregasyonu Başkanı Kardinal Leonardo Sandri ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Buluşmada Ermeni Katolik Kilisesi yeni Katolikos Patriği Krikor Bedros XX Gaproyan da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Leonardo Sandri’nin ikili devletlerarası ilişkilerin gelişimi işindeki katkılarını yüksek takdir etti.
Buluşmada her iki taraf ta Ermenistan ve Vatikan arasındaki kültürel işbirliğinin gelişiminin önemine dikkat çektiler. Taraflar bu yönde atılan adımlara ilişkin, özellikle Ana Taht Kutsal Etchmiatsin ve Papalık Kutsal Makamı arasındaki işbirliğinin sürekli yüksek düzeyde olmasından memnuniyetlerini belirttiler.
Sarkisyan, Papalık Doğu Kiliseleri Kongregasyonu Başkanı Kardinal Leonardo Sandri’yi, ruhani değerlerin muhafazası, Ermenistan ve Papalık arasındaki ikili bağların pekişmesine önemli katkıları ve Ermeni dostu faaliyetleri vesilesiyle Dostluk nişanıyla ödüllendirdi.
Kardinal Sandri Ermenistan cumhurbaşkanına Papa Francisco tarafından yollanan Altın madalyayı takdim etti.

Yorumlar kapatıldı.