İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hepimiz Agop Paşa kadar yerli ve milli olsak

Serkan Üstüner
Yerli ve milli olmak sahi ne demek?… Milli ve yerli demek: Misal AB’nin beslediği fonlardan cukkalamayan gazeteci yerli ve millidir. Çeşitli devletler adına Türkiye aleyhtarlığı yapan gazeteci milli değildir. Bu vatanın salahiyetinden çok cebini düşünen, patron yalakalığı yapan gazeteci milli ve yerli değildir… Gelelim şu laik ve amca ve teyzelerin ultra şovenist gazetesine. Geçen günkü nefret kusarak attığı manşetinde AK Parti’nin Kürt kökenli vekillerine bir de Ermeni kökenli Markar Esayan’a etnik kimlik üzerinden gayri milli demiş… Milli olmak ırka dayalı bir temele bağlı olamaz. Bugün manşetine taşıdığınız Markar Esayan bu toprakların milli ve yerli unsurudur. Sizinle mukayese edilemeyecek kadar vatanperverdir. Esayan, Artin ve Agop Paşaların, Vahan Efendilerin izinden yürümektedir. 2. Abdülhamid koca maliyeyi Agop paşaya teslim ederken koca bir imparatorluğun kaderini de bir Ermeni’ye emanet ediyordu. Agop Paşa’nın izinden gitmek ne kadar güzel.

***
Yerli ve milli olmak sahi ne demek?
Gerçekten çok yalın bir cümle: Yerli ve milli olmak açıklanmasına bile mahal verilmeyen cinsten.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “550 tane yerli ve milli vekil” sözleri üzerine birçok yorum yapıldı.
Bunu ciddi ciddi soranlar oldu. “ Yerli ve milli ne demek?” Bunu soran büyük köşe yazarlarına küçük bir cevap verelim. Malum en azından meraklarını giderelim.
Milli ve yerli demek: Misal AB’nin beslediği fonlardan cukkalamayan gazeteci yerli ve millidir.
Çeşitli devletler adına Türkiye aleyhtarlığı yapan gazeteci milli değildir.
Bu vatanın salahiyetinden çok cebini düşünen, patron yalakalığı yapan gazeteci milli ve yerli değildir.
Kendi payınıza düşeni aldığını umuyorum. Şimdi yerli ve milli vekil meselesine gelelim:
Bu toprakların insanın verdiği vergilerle maaşını alacaksın, makam arabasına bineceksin, sonra da bu memleketin ‘Mehmetçiğine’ kurşun sıkandan emir alacaksın, gördüğünde kucaklayacaksın, terörist cenazesini sırtlayacaksın işte buna kısaca gayri milli deniyor.
Bitti mi? Bitmedi. Avrupa’dan aldığın talimatları burada uygulayacaksın, ‘Halkımız silahlanmalı’ diyerek bir iç savaş çağrısı yapacaksın. Bak bu da hainlik derecesinde gayri yerli.
Amerika dönüşü sokakları ateşe verip 50 Kürt’ü öldürteceksin. Sonra da barış güvercini pozlarına soyunacaksın. Misal bu hem uyduruk devrim inanışını inkar etmek hem de ABD gölgesinde siyaset.
Bu örnekleri çoğaltabiliriz: Yine bir başka genel başkan ABD’ye seslenip bizi iktidar yapın bizimle kolay anlaşırsınız diyerek kendi iç dünyasını ortaya koymuştu.
Gazi Meclis’in ruhuna aykırı vekil mi istiyorsunuz biz de gırla. Türkiye’ye karşı İran’ın safında yer almaya ant içmişten tutun da Esed aşığı, Sisi hayranı vekillere uzanan bir silsilemiz mevcut. Bunun yanında dışı milli içi Soros ve ABD mandacısı tipler de yok değil.
Gelelim şu laik ve amca ve teyzelerin ultra şovenist gazetesine. Geçen günkü nefret kusarak attığı manşetinde AK Parti’nin Kürt kökenli vekillerine bir de Ermeni kökenli Markar Esayan’a etnik kimlik üzerinden gayri milli demiş.
Bu kadar cehaletle bu adamlar memleketin en büyük gazetelerinde baş köşede yazdılar, televizyonlarını yönettiler. Düşünün o zamanki memleketin halini.
Yine bu gazete Erdoğan’ın ‘Asabiyet’ sözünü bilmediği için yanlış bir manşetle çıkmış, Asabiyeti sinir, kızgınlık manalarında kullanmıştı. Erdoğan’ın söylediği ise ırk ve soy manasındaydı.
Her seferinde Atatürkçüyüz sloganıyla yaşamayı gaye edinenlerin Türkçe bilmemesi de ayrı bir konu.
Gazetenin meşhurları arasında millete bidon kafalı, Kürtlere katır diyen de var, lise öğrencilerini namaz kılıyorlar diye fişleyen zabıta televizyoncusu da. Yıllarca aldığı milyonlarca dolar transfer ücretlerinden sonra hükümet beni işsiz bıraktı diyen de. Hepsi burada yani. Kafası hala 1940’ların CHP zihniyetinde kalmış ve durmuş büyük gazeteciler!
Küçük bir tarih dersi verip cehalete fazla bulaşmadan yazımızı bitirelim:
Milli olmak ırka dayalı bir temele bağlı olamaz. Bugün manşetine taşıdığınız Markar Esayan bu toprakların milli ve yerli unsurudur. Sizinle mukayese edilemeyecek kadar vatanperverdir.
Esayan, Artin ve Agop Paşaların, Vahan Efendilerin izinden yürümektedir. 2. Abdülhamid koca maliyeyi Agop paşaya teslim ederken koca bir imparatorluğun kaderini de bir Ermeni’ye emanet ediyordu. Agop Paşa’nın izinden gitmek ne kadar güzel.
Küçük bir tarihi not: Agop Paşa, 21 Şubat 1887’de maliyenin durumu nedeniyle Hazîne–i Hâssa Nâzırlığı ve Mâliye Nâzırlığı görevleri dolayısıyla iki yerden maaş almasının doğru olmadığını belirterek maliye bakanlığı görevinden doğan maaşının ödenmemesini talep etti. Bu talep doğrultusunda 23 Şubat 1887 nezaret nazırlığı maaşının yarısının ödenmesine ve gazetelerle dahi ilan edilmesine karar verildi.
Bilmem anlatabildim mi?

Yorumlar kapatıldı.