İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Savunma Bakanlığı: Silahlı Kuvvetlerimiz Azerbaycan tarafına eşdeğer cevap verecek

Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan’ın 24 Eylül’deki ateşkes ihlallerine dair yaptığı yazılı açıklamada hasma eşdeğer cevap verileceğini söyleniyor. Açıklamada şunlar söyleniyor;
“24 Eylül’de Azerbaycan tarafı Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırının Kuzey doğu kısmında farklı ateşli silahlar ve roketatarlar kullanarak ateşkes rejimini ihlal etti. Sınıra yakın yerleşim yerlerinin de ateş altında tutulması neticesinde Ermenistan’ın Tavuş eyaletinde siviller arasında ölüler var. Azerbaycan tarafı her zaman Dağlık Karabağ sorununun çözmesine yönelik müzakerelerin arifesinde sınırda kasten gerginlik yaratıyor.

Bütün bunlar komşu devletin askeri ve siyasi yönetiminin Dağlık Karabağ sorununun çözmesine yönelik girişimlere saygı duymamasını bir defa da gösteriyor.
Ermenistan Savunma Bakanlığı bir defa da Azerbaycan tarafını gerginliği tırmanmaktan vaz geçme ve durumun stabilizasyonuna yönelik adımlar atmaya çağırıyor. Ermenistan’ın sınırına yakın Azerbaycan köylerinin sakinlerini de bundan sonra kendi sillahli kuvvetleri için canlı kalkan olmaktan vaz geçmeye çağırıyoruz.
Sınırda durumun stabilize etmesi ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin aktivitesinin durdurması için Ermenistan sillahlı Kuvvetleri eşdeğer harekatta bulunacak. Bunun neticelerinin tüm sorumluluğu ise Azerbaycan askeri ve siyasi yönetiminin üzerine düşüyor”.

Yorumlar kapatıldı.