İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kürt halkı “Türksüz”, Türk halkı da “Kürtsüz” olmaz!

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Kürt Halkının “Türksüz”, Türk Halkı da “Kürtsüz” olmayacağını ve bin yıllardır Kürt ile Türk’ün birlikte yaşadığını belirtti… Gülbey, “Kars ve Iğdır’daki, Ardahan’daki Türk kökenli olan insanların göçe zorlanması, buradaki nüfusun göçe zorlanması, Türk nüfusu yaşamını devam ettirirse bu hedefin, bu hayalin ulaşılmasında sıkıntılar olacağı düşüncesinde oldukları için biran evvel siyasi olarak bu bölgelerin, derhal siyasi olarak halledilişi ve buradaki Türk nüfusunun göçe zorlanması, psikolojik baskı, asimilasyon gibi olayların başlatılması için mekik dokuyorlar. Bunu da Ermenistan’daki sözde diaspora bakanlığı da bunu destekliyor. (Türkçesi berbat. Bu ne aptalca çelişki hem Türk Kürtsüz olmuyor hem de Kürtler Türkleri göçe zorluyor. HYETERT)

***
Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel, Ermenilerin, HDP’li Belediyeler üzerinden bölgede söz sahipliği ve Batı Ermenistan’ın temellerini atabilme uğraşlarının olduğunu iddia etti.
Kars’taki Garnizon Şehirliğini ziyaret ederek şehitler için dua eden ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Kürt Halkının “Türksüz”, Türk Halkı da “Kürtsüz” olmayacağını ve bin yıllardır Kürt ile Türk’ün birlikte yaşadığını belirtti.
Kars, Iğdır ve Ardahan’da Türk kökenli nüfusun göçe zorlandığını ileri süren ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenilerin buradaki kasıtları belli. Burada HDP Belediyeleri üzerinden bölgede bir söz sahipliği ve Batı Ermenistan hayalinin temellerini atabilme uğraşları var. Özellikle Batı Ermenistan temellerinin atılışında, temellerinin koyulmasında bölgede yaşayan Kürt halkıyla hiçbir sıkıntı yok. Zaten üst düzey PKK ve HDP yöneticileri de, siyasi yöneticilerime hem fikirler, yani bir Kürdistan veya Ermenistan ama sonuçta bu bölgenin dengesinin değişmesinde hem fikirler. Burada tek rahatsız oldukları konu ise Kars, Iğdır ve Ardahan’daki yoğun Türk nüfusu, şu anda bu birleşimin ve Ermenistan sınırının bu Batı Ermenistan hayaline veya PKK’nın Kürdistan hayaline engel oluşturmaklardır” dedi.
Gülbey, “Kars ve Iğdır’daki, Ardahan’daki Türk kökenli olan insanların göçe zorlanması, buradaki nüfusun göçe zorlanması, Türk nüfusu yaşamını devam ettirirse bu hedefin, bu hayalin ulaşılmasında sıkıntılar olacağı düşüncesinde oldukları için biran evvel siyasi olarak bu bölgelerin, derhal siyasi olarak halledilişi ve buradaki Türk nüfusunun göçe zorlanması, psikolojik baskı, asimilasyon gibi olayların başlatılması için mekik dokuyorlar. Bunu da Ermenistan’daki sözde diaspora bakanlığı da bunu destekliyor. Ve buradaki bu oluşumlara kültürel faaliyetler adı altında, mesela Kars’ta var. Gelip “İşte aynı tuzdan ekmekten yedik”, efendim “şarap geceleri”, tanıtım günleri adı altında aslında kültürel istihbarat ve kültürel bir hazırlık görerek bu işleri temellerini atmaktalar” diye konuştu.
“ KÜRT HALKI “TÜRKSÜZ”, TÜRK HALKI DA “KÜRTSÜZ” OLMAZ!”
Iğdır Tuzluca Belediyesi ‘nin Ermenice, “Hoş Geldiniz” yazısı bile bu işin bir temelidir diyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, daha sonra şunları söyledi:
“Şu anda sınırımızın kapalı olması, diplomatik ilişkilerimizin olmamasına rağmen, bürokraside hiçbir ilişkimizin olmamasına rağmen, Ermenistan’da büyükelçiliğimiz yok. Konsolosluğumuz yok. Onların bizde yok. Bütün diplomatik ilişkilerimizi bitirmemize rağmen böyle HDP üzerinden bazı işlerin temelini atma peşindeler. Bence HDP’nin Kürt ile ilgili bir sorunu yok. Bence HDP’nin içerisinde bulunan Ermeni yöneticiler, bu konuda Kürt halkı üzerinden bazı amaçlarını yapmak istiyorlar. Bunu bu topraklar üzerideki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorlar. Bence yanlıştır ama Kürt halkı uyanacaktır. Ve Kürt halkı bunlara gereken cevabı iler ki günlerde verecektir. Vereceğine inanıyorum. Çünkü Kürt Halkı “Türksüz”, Türk Halkı da “Kürtsüz” olmaz. Çünkü yıllardır, bin yıllardır beraber yaşadığımız akraba olduğumuz, ilişkilerimizin bulunduğu, bir birimizden et-tırnak olduğumuz ve dini birlikteliğimiz olduğu için Kürt halkı, dini İslam, Müslüman olan Türk ırkını Hıristiyan olan Ermeni’ye hiçbir zaman tercih etmemiştir. Tarihte de bu tekerrür etmiştir. Tarihte de saflarını belli etmiştir Kürt halkı, bu sefer de belli edecektir. Ve vatanına, milletine, bayrağına sadık olup bu Ermeni oyunu, Ermeni lobisinin, Ermeni diasporasının oynamak istediği işin de önüne geçecektir. İleriki yıllarda, günlerde bu tamamen netleşecektir. Bu tür oyunların bu topraklarda tutmayacağına inanıyorum.”

Yorumlar kapatıldı.