İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı Saksonya-Anhalt okulları ders kitaplarındsa yer alacak

Almanya’nın Saksonya-Anhalt bölgesi Kültür ve Eğitim bakanı Stephan Dorgerloh,  Saksonya—Anhalt bölgesi okul kitaplarında Ermeni Soykırımı temasının işlenmesi konusunun olumlu sonuçlandığı bilgisini vererek ʺ Yeni basılan kitabın 4 bölümü aralarında Ermeni de olmak üzere soykırımlara ilişkindir ʺ dedi. Bakan Aşotyan, Ermen Soykırımına ilişkin konuların Almanya’nın diğer eyalet okullarında da tedrisata girmesi için Alman Eğitim ve Kültür Bakanlığının konuyu Federal Konsey oturumuna sunması önerisinde bulundu.

***
Ermenistan, okullardan biri altyapı üzerine derinleştirilmiş Almanca öğretimiyle Ermenistan’da Alman lisesi kurma arzusunda. Beyanat bugün 23 Eylül’de Almanya’nın Saksonya-Anhalt bölgesi Kültür ve Eğitim bakanı Stephan Dorgerloh ve beraberindeki heyetle buluşması esnasında Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan’dan geldi.
Eğitim ve bilim alanında tüm Almanya öleğinde Saksonya-Anhalt eyaletiyle işbirliğinin özgün bir yeri olduğunu belirten Aşotyan, Dorgerloh’un verimli çalışması sayesinde tüm planlanan çalışmaların kısa sürede hayata geçirildiğinin altını çizdi. İşbirliğinin en parlak sonucunun öğrenci değişim programları olduğunu kaydetti bakan.
Konuk bakan Dorgerloh dün Ermenistan’ın farklı okullarında öğrencilerle buluştuğunu, öğrencilerin sadece Almanca bilgisinin değil, Almanya’ya ilişkin bilgi hazinelerinin de zengin olmasının etkileyici olduğunu belirtti. Dorgerloh, değişim programı çerçevesinde Alman okul müdürlerinin Ermenistan’ı ziyaret etmiş olduklarını, şimdi sıranın Ermeni okul müdürlerinde olduğunu ifade etti.
Konuk bakan Saksonya—Anhalt bölgesi okul kitaplarında Ermeni Soykırımı temasının işlenmesi konusunun olumlu sonuçlandığı bilgisini vererek ʺYeni basılan kitabın 4 bölümü aralarında Ermeni de olmak üzere soykırımlara ilişkindirʺ dedi.
Bakan Aşotyan, Ermenş Soykırımına ilişkin konuların Almanya’nın diğer eyalet okullarında da tedrisata girmesi için Alman Eğitim ve Kültür Bakanlığının konuyu Federal Konsey oturumuna sunması önerisinde bulundu.
Buluşmada Ermenistan Goethe Enstitüsü Dil Merkezi çalışmalarına da değinildi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.