İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek, CHP ile ittifak görüşmelerinin detaylarını anlattı

“Sözde Ermeni Soykırımı’nı savunan vekilleri vardı. Ancak listede soykırım yalanına karşı AİHM’de zafer kazanan Doğu Perinçek olmasın dediler. Onu da kabul ettik” diye konuşan Perinçek şöyle devam etti: “131 milletvekiliniz de tamam ama, 131’den sonraki sıralar. İzmir’de CHP 6 milletvekili çıkarmış bir bölgeden ikinci bölgeden 6 milletvekili çıkarmış. 7 ve 8’inci sıraları bize verin biz 9’a çıkaralım. Çünkü CHP İzmir’in bir bölgesinde bin 600 oy farkla AKP’ye milletvekili verdi. Halbuki o bölgede Vatan Partisi’nin 11 bin oyu var. 11 bini eklediğiniz zaman CHP bir milletvekilini AKP’den alıyor, öbür bölge 2 bin oyla HDP’ye milletvekilliği kaptırmış. Orada da 12 bin oyumuz var. HDP’den o milletvekilliği daha geri almıyor. Bir de estirilen rüzgarla buna ek 9-10 milletvekili daha çıkartılabilir. Bizim önerimiz buydu.” (:)) HYETERT)

***
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP ile yapılan ittifak görüşmelerini anlattı.
Odatv’de yer alan habere göre önceki akşam Ulusal Kanal’da bir programa katılan Perinçek, ‘kendisinin adaylığından bile feragat ederek CHP’ye iktidar seçeneği sunduklarını, ancak CHP’nin elini HDP’den kurtaramadığını’ öne sürdü.
Perinçek, CHP’ye sundukları tek şartın başarı şartı olduğunu iddia ederek şunları söyledi:
“Somut olarak 131 olan CHP milletvekilini 200’ün üzerine çıkaralım. Bunu Rahmi Turan abimiz, ustamız da ifade ediyor. Zaten anket kuruluşları da, CHP’nin yaptırdığı anketler de diyor ki, Vatan Partisi ile iş birliği yaptığınız zaman oyunuz yüzde 7 artar. Yani 25’den 32’ye çıkıyor. Ayrıca estirdiği rüzgar var. Yüzde 35’ler…”
“Sözde Ermeni Soykırımı’nı savunan vekilleri vardı. Ancak listede soykırım yalanına karşı AİHM’de zafer kazanan Doğu Perinçek olmasın dediler. Onu da kabul ettik” diye konuşan Perinçek şöyle devam etti: “131 milletvekiliniz de tamam ama, 131’den sonraki sıralar. İzmir’de CHP 6 milletvekili çıkarmış bir bölgeden ikinci bölgeden 6 milletvekili çıkarmış. 7 ve 8’inci sıraları bize verin biz 9’a çıkaralım. Çünkü CHP İzmir’in bir bölgesinde bin 600 oy farkla AKP’ye milletvekili verdi. Halbuki o bölgede Vatan Partisi’nin 11 bin oyu var. 11 bini eklediğiniz zaman CHP bir milletvekilini AKP’den alıyor, öbür bölge 2 bin oyla HDP’ye milletvekilliği kaptırmış. Orada da 12 bin oyumuz var. HDP’den o milletvekilliği daha geri almıyor. Bir de estirilen rüzgarla buna ek 9-10 milletvekili daha çıkartılabilir. Bizim önerimiz buydu.”
5-6 VEKİL İSTEMİŞ
131 milletvekilinden sonra gelecek, seçilebilecek sıralar için en azından 5-6 Vatan Partisi adayına yer verilmesini istediklerini belirten Perinçek, “CHP’nin bize yaptığı öneride seçilebilir herhangi bir ihtimali olan yerden tek bir milletvekilliği dahi yoktur. Hatta Serdar Üsküplü 3’üncü Bölge’den 19’uncu sıradan aday olsun diye söylediler. Zaten 3’üncü Bölge’den 10 milletvekili çıkmış. Hepsi belgeli. O zaman İstanbul 11 Teşkilatı’nı nasıl harekete geçireceksin? Seçmen senin bu tavrını nasıl karşılayacak?” dedi.
Perinçek şöyle devam etti; “Geçmişte açılımdan sorumlu olan, Türkiye’yi bu hale getiren, PKK’yı besleyen siyasetler üreten AKP bile çark etti. Vatan, millet, cumhuriyet gibi kavramlarla seçime gidiyor. Ama CHP bir türlü elini HDP’den kurtarmıyor, PKK’den çekmiyor.”

Yorumlar kapatıldı.