İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Müslüman ve Hristiyan Mezarlığı arasında ne fark var”

Biri Almanya Köln şehri Hristiyan Mezarlığı. Diğer resim ise Türkiye’den. Malatya şehir mezarlığı. Gazeteci ve Milletvekili Adayı Dursun Boran Müslüman ve Hristiyan Mezarlığı’ndan çektiği fotoğraflarla, iki mezarlık arasındaki farka dikkat çekti. Boran, biri Almanya Köln şehrinde yer alan mezarlık, diğeri Malatya şehir mezarlığına ait fotoğraflarla aradaki farkı gözler önüne serdi.

Çevre duyarlılığı ile tanınan Boran çektiği fotoğraflara şu yorumu yaptı:
“Resimler, her şeyi anlatıyor. Biri Almanya Köln şehri Hristiyan mezarlığı. Temiz, bakımlı, botanik bahçesi gibi.  Yanında mezar sulamak için, bidonlar, çeşme var. Yollar asfaltlı yada parke taşlı. Yaz kış insanların ayakları toz, çamur oluyor. Nede toz yutuyorlar. İnsanlar yürüyüş dahi yapıyorlar. Gece lambalar ışık saçıyor. Sosyal Demokrat Belediye Başkanı sorumlu bu mezarlıktan. Vergi/ oy verenler karşılığını almışlar.
Diğer resim. Türkiye’nin Malatya şehir mezarlığı. Çamur, toz, toprak, bir avuç çim, çiçek, ağaç yok. Mezarlık ziyaretine gitmek içinden gelmiyor insanın. Ne diriye, ne ölüye saygı yok dedirtiyor adeta!
Yollar, mezarlık araları toprak zemin. Asfaltsız. Bakımsız. En küçük rüzgarda, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, hasta, sağ toz, toprak yutuyor. Ağaç, çim, oturacak bank yok.

Boran. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP il yönetimini, milletvekillerini derhal göreve çağırdı. Mezarlıkların tüm alanının, en azından şehitlik kadar bakımlı, yeşil olmasını talep etti.
Boran, “Malatya halkı 2002 den beri yüzde 70 oyla AKP yi iktidar yaptı. Her seçimde belediye başkanı, 5 milletvekili verdi. Karşılığı bu olamaz! Burada görevi ihmal suçu, Anayasanın 56. Maddesini ihlal var. Yeni Türkiye’nin mezarlıkları böyle olamaz. Ak Parti şikayet hatları, komisyonları bu ayıplar derhal bitsin diye kuruldu” diye konuşarak şunları söyledi:
“Anayasa Md. 56 : Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve  çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların görevidir.
Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler.
Elbert Hubbart : Basit kimse en küçük eleştiriye çıldırır. Akıllı adam kendini eleştiren kendisi ile tartışanların düşüncelerini kapmaya çalışır.
Bakalım Malatya ve diğer Belediyeler Mezarlıklar için nasıl, ne zaman harekete geçecek?”

Yorumlar kapatıldı.