İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşgal Altındaki Yukarı Karabağ İçin Site Kuruldu

Azerbaycan’da, Yukarı Karabağ sorunu ve Ermenistan-Azerbaycan çatışmasını dünya kamuoyuna daha iyi duyurmak için beş dilde yayın yapan internet site kuruldu. Azerbaycan’da, Yukarı Karabağ sorunu ve Ermenistan-Azerbaycan çatışmasını dünya kamuoyuna daha iyi duyurmak için beş dilde yayın yapan internet site kuruldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Fonu’nun (STKDDF) katkılarıyla kurulan www.dailykarabakh.com’un tanıtımı için Bakü’de geniş katılımlı tören düzenlendi.

STKDDF Başkanı Milletvekili Azay Guliyev, sitenin Azerbaycan Türkçesi dışında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça yayınlar yapacağını söyledi.
Ermenilerin yıllardır Azerbaycan aleyhine yalanlarla dolu kampanya yürüttüğü belirten Guliyev, Azerbaycan’ın şimdi 20 yıl önceki ülke olmadığını, artık yeterli ekonomik güce eriştiklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla 2004 yılından bu yana bu tür faaliyetlere yöneldiklerini anlatan Guliyev, “Amacımız Yukarı Karabağ konusundaki gerçekleri dünya kamuoyuna ulaştırmaktır. Azerbaycan bundan sonra enformasyon savaşında daha iyi çalışmalı ve gerçekleri tüm dünyaya daha iyi anlatmalıdır” dedi.
Dünya kamuoyunun, Azerbaycan topraklarının Ermeni işgali altında olduğunu ve işgalin kötü sonuçlarını bilmesi gerektiğini ifade eden Guliyev, şöyle devam etti:
“Bir milyondan çok Azerbaycanlı kendi evini terketti. Devlet onlara her türlü desteği gösteriyor fakat Ermenistan onların vatanlarında yaşama özgürlüğünü ellerinden almış durumdadır. Ermenistan dünyaya meydan okuyor ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nun ilgili kararlarını hiçe sayıyor. Bunun bir bedeli olmalı.”
Türkiye’nin Yukarı Karabağ sorununun çözümünde Azerbaycan’ı yalnız bırakmadığını hatırlatan Guliyev, birçok ülkeye yayılmış ağı bulunan TRT ve Anadolu Ajansı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Guliyev, Türk medyasının bundan sonra da Azerbaycan’a destek vermesini istedi.

Yorumlar kapatıldı.