İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan, Avrupa Üniversiteliler Satranç Şampiyonası ilk başkenti

Erivan 6-11 Ekim’de yapılacak Avrupa Üniversiteliler Satranç Şampiyonasının ilk başkenti olacak. Bilgi bugün 22 Eylül’de Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığında düzenlenen istişare toplantısında geldi. Eğitim ve Bilim Bakanlığından verilen bilgiye göre, Organizasyon Komitesi temsilcileri bakan Armen Aşotyan’a şampiyona hazırlık çalışmalarına ilişkin bilgi verdiler.

Bakan, Komite üyelerine çalışmalarda Satranç Federasyonu ve ilgili kamu kurumlarıyla işbirliğinde bulunulması talimatını vererek “ Ermenistan’ı ziyaret eden gençlerin, kendilerinin satranç alanında süper bir devleti ziyaret ettiklerini hissetmeleri için her şeyi yapmalıyız ʺ dedi.
Erivan’da gerçekleşecek Avrupa Üniversiteliler Satranç Şampiyonasına katılım için 15 Avrupa ülkesinden 30 takım başvuruda bulundu. Ermenistan şampiyonaya erkekler ve kızlardan oluşan 3’er takımla katılacak.
Avrupa Üniversiteliler Satranç Şampiyonası, Ermenistan Yükseköğrenim Spor Federasyonu önerisiyle ilk kez gerçekleştirilmekte.
Ermenistan Yükseköğrenim Spor Federasyonu iki yıl önce Avrupa Yükseköğrenim Spor Federasyonuna, Avrupa Yükseköğrenim spor müsabakalarına satrancın da eklenmesi önerisinde bulundu. Öneri kabul edildi ve ilk şampiyonanın Ermenistan’da yapılması kararlaştırıldı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.