İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman elçi: Bundestag Soykırım tasarısını sonbaharda kabul eder

Almanya’nın Erivan büyükelçisi Matthias Kiesler, ʺ Süreçler parlamentoda devam ediyor, ancak tasarının somut hangi gün kabul edileceği belirtemem ʺ dedi. Elçi Almanya devlet başkanı Joachim Gauck, Bundestag Başkanı  Norbert Lammert’in konuşmalarını hatırlatarak ʺAlmanya’da bu konuda yoğun tartışmalar oldu. Konu Almanya’da farklı alanlar için çok önemli. Saksonya Kültür bakanı şimdi Erivan’da  Onunla beraber Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünü ziyaret ettik. Bu bizim çok hüzün vericiydiʺ dedi.

***
Bundestag Ermeni Soykırımı tasarısını bu sonbaharda kabul eder. Beyanat bugün 22 Eylül’de Ermeni-Türk Uzlaşısı ¦Birlikte İşleyerek§ Projesi I. Etabına yönelik basın toplantısı esnasında, Bundestag’da Soykırım Tasarısının kabulü konusuna değinen Almanya’nın Erivan büyükelçisi Matthias Kiesler’den geldi.
KieslerʺSüreçler parlamentoda devam ediyor, ancak tasarının somut  hangi gün kabul edileceği belirtememʺ dedi. Elçi Almanya devlet başkanı Joachim Gauck, Bundestag Bşk.  Norbert Lammert’in konuşmalarını hatırlatarak ʺAlmanya’da bu konuda yoğun tartışmalar oldu. Konu Almanya’da farklı alanlar için çok önemli. Saksonya Kültür bakanı şimdi Erivan’da  Onunla beraber Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünü ziyaret ettik. Bu bizim çok hüzün vericiydiʺ dedi.
Elçi, Saksonya Kültür bakanının kendisine bu alanda yeni bir tarih kitabı hazırladıklarını, bunun bölümlerinden birinin aralarında Ermeni Soykırımı da olmak üzere geçmiş asrın soykırımları olacağı bilgisini verdiğini belirtti. Elçi, Ermeni-Türk uzlaşısının bu veya şu parlamentonun, ülkenin tanımasından bağımsız olması gerektiğinin de altını çizdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.