İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maritsa Küçük davasında jandarmadan yanıt bekleniyor

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Avukat Eren Keskin, Samatya’daki evinde öldürülen Maritsa Küçük’ün davasında soruşturma aşamasının eksik ve yetersiz olduğunu söyledi. İstanbul’un Samatya ilçesinde Ermeni kadınlara yönelik olarak yapılan saldırıların birinde hayatını kaybeden Maritsa Küçük’ün öldürülmesine ilişkin davanın 16’ncı duruşması, İstanbul Çağlayan’daki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Küçük ailesi ve yakınlarının hazır bulunduğu duruşmaya, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri, Nor Zartonk’tan avukat Diren Cevahir Şen ve Ermeni toplumu mensupları da gözlemci olarak katıldı.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’un, nefret cinayeti olabileceğine dair uyarıda bulunduğu davada, cinayet mahallinde ele geçirilen delillerde tespit edilen, Maritsa Küçük ve şüpheli sanık Murat Nazaryan’ın dışında, başka kişilere ait olduğu saptanan DNA profilleri, kriminal arşivlerdeki kayıtlarla karşılaştırılmak üzere emniyet ve jandarmaya gönderilmişti.
Duruşmada, kuruluş aşamasında bulunan Monokül Biyolojik İnceleme Amirliği’nin henüz faaliyete başlamadığı, bu yüzden talebin Ankara Beytepe Merkez Jandarma Kriminal Amirliği’ne yönlendirildiği ve Ankara Merkez Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği’ne başvurulduğu, fakat yazıya henüz cevap gelmediği açıklandı. 
AVUKAT EREN KESKİN: SORUŞTURMA AŞAMASI ESKİK VE YETERSİZ
Duruşmada söz alan Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, Ankara Merkez Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği’ne yazılan yazının akıbetinin beklenmesini talep etti. Davada şüpheli sanık olarak yargılanan Murat Nazaryan ile görüşme yaptıklarını bildiren avukat Keskin, işlenen suçun bir nefret cinayeti olabileceği konusunda Mahkeme Heyeti’ni bir kez daha uyararak, davadaki soruşturma aşamasının eksik ve yetersiz olduğunu belirtti.
Avukat Keskin şunları söyledi: “Olayın aydınlatılması ve diğer faillerin kim olduğu konusunda Murat Nazaryan ile görüştük. Nazaryan olayın bir bölümünü anlatıyor. Olay günü onu birilerinin aldığını ve kendisine hap verildiğini söylüyor. Nazaryan olayın içinde olmakla birlikte, asıl faillerin olduğu hususunda beyanda bulunmuştur. Biz, davanın başından bu yana, bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkartılmasını istiyoruz ve bunun bir nefret cinayeti olduğunu düşünüyoruz. Eksik ve yetersiz soruşturma yapılmıştır.”
Duruşmada söz alan Murat Nazaryan’ın avukatı ise, suçun vasıf değiştirebileceği ihtimalini göz önüne alarak, Mahkeme’nin ara kararını verdikten sonra ek savunma yapacaklarını belirtti ve Nazaryan’ın tahliye edilmesini talep etti.
Tahliye talebini reddeden Mahkeme Heyeti, Nazaryan’ın tutukluluk halinin devam ettirilmesine ve cinayet mahallinde tespit edilen DNA profillerine ilişkin Ankara Merkez Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği’ne yapılan başvuruya yanıt gelmesinin beklenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 21 Ekim 2015 tarihine erteledi.

Yorumlar kapatıldı.