İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hasar Gören Cami ve Kiliseler Onarılıyor

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, hasar gören cami ve kiliselerin tekrar işlev görmesi için çalışmalara başlandığını söyledi. Farklı kültür kimlik ve inançların bir arada yaşadığı Doğu ve Güneydoğu’da yeniden baş gösteren şiddetli çatışmalar ibadetlerin de aksamasına yol açtı. Diyarbakır Sur ilçesindeki Ermeni ve Ermeni Protestan Kiliseleri’nde uzun süreden beri ayinler yapılamazken, Fatihpaşa (Kurşunlu) ve Hasırlı Camii’nde de ibadet yapılamadı, namaz kılınamadı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, hasar gören cami ve kiliselerin tekrar işlev görmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve günler süren çatışmaların yaşandığı bölgelerde büyük hasar gören cami ve kiliselerin tekrar işlev görmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.
Farklı kültür kimlik ve inançların bir arada yaşadığı Doğu ve Güneydoğu’da 2 yıl sonra yeniden baş gösteren şiddetli çatışmalar ibadetlerin de aksamasına yol açtı. Ermeni ve Ermeni Protestan Kiliseleri’nde uzun süreden beri ibadetler, ayinler yapılamadı. Fatih paşa (Kurşunlu) ve Hasırlı cami de namaz kılınamadı, ibadet yapılamadı.
Büyük hasar gören cami ve kiliselerdeki çalışmalar Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce hızlandırılıyor. Konuyla ilgili görüş aldığımız Evsen, “Her iki camii ve iki kilisenin onarım ve projeleri bizde mevcut olup en yakın zamanda onarılacaktır. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce hasar tespiti yapılıp tahribat giderilecek. Kilise ve camiler tekrar işlev görür hale getirilecek” dedi.

Yorumlar kapatıldı.