İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tuzluca, PKK’nın Ermenistan’a geçiş güzergahı mı

Bülent Mavzer
DBP’li Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin MHP’den ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan’ın geçtiğimiz günlerde bir ulusal basına verdiği demeçte alan PKK ve HDP’nin Tuzluca üzerinden Ermenistan’a hakim olduğunu ve Tuzluca’nın PKK’nin Ermenistan’a geçiş güzergahı olduğu sözlerine açıklama getirdi. Gültekin, MHP eski Milletvekili Sinan Oğan’ın konu hakkında yanlış bilgilendirme yaptığını belirterek, ”Ben haberlere baktım. O şeker oğlan yanlış bilgilendirme yapıyor. O devlete yanlış akıl veriyor. Bizim şahsımızla, belediyemizle birlikte buradaki tüm devlet görevlilerini zan altında bırakıyor. Ne konuştuğunu önce bilmesi lazımdır. Konuştuğu şey yenilir yutulur cinsten değil. Çok ağır ithamlardır. Bunları ispat etmesi lazımdır” dedi. ( Bin yaşa başkan. HYETERT)

***
MHP Iğdır Eski Milletvekili Sinan Oğan’ın ulusal basında yer alan PKK ve HDP’nin Tuzluca üzerinden Ermenistan’a hakim olduğunu ve Tuzluca’nın PKK’nin Ermenistan’a geçiş güzergahı olduğu sözlerine DBP’li Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin’den cevap geldi.
DBP’li Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin MHP’den ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan’ın geçtiğimiz günlerde bir ulusal basına verdiği demeçte alan PKK ve HDP’nin Tuzluca üzerinden Ermenistan’a hakim olduğunu ve Tuzluca’nın PKK’nin Ermenistan’a geçiş güzergahı olduğu sözlerine açıklama getirdi. Gültekin, MHP eski Milletvekili Sinan Oğan’ın konu hakkında yanlış bilgilendirme yaptığını belirterek, ”Ben haberlere baktım. O şeker oğlan yanlış bilgilendirme yapıyor. O devlete yanlış akıl veriyor. Bizim şahsımızla, belediyemizle birlikte buradaki tüm devlet görevlilerini zan altında bırakıyor. Ne konuştuğunu önce bilmesi lazımdır. Konuştuğu şey yenilir yutulur cinsten değil. Çok ağır ithamlardır. Bunları ispat etmesi lazımdır” dedi.
“ERMENİSTAN’DA PKK’NIN YAŞAM ALANI YOKTUR”
Gültekin, PKK’nin Ermenistan’da yaşam alanı olmadığı için böyle geçişlerin söz konusu olamayacağını savunarak, ”Ben bu ilçenin belediye eş başkanıyım ve iddia ediyorum. Ermenistan ile bizim aramızda bir sorun yoktur. Onun bahsettiği gibi de örgüt buradan gidiyor, buradan geliyor öyle bir şey de yoktur. Bu çok saçmadır. Sorun Türkiye’nin içindedir. Ermenistan ovalıktır. Orada söz konusu ettiği örgütün yaşayacak bir alanı yoktur ve yalandır. Bu ilçe hudutları içinde öyle bir geçiş yoktur. Kendisini bu konuda ispata davet ediyorum” şeklinde konuştu.
BÜLENT MAVZER
IĞDIR

Yorumlar kapatıldı.