İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İzmit Kilisesi, Fransız Mektebi’nde ısrarlı

 İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı’na bağlı İzmit Protestan Kilisesi, Acısu Parkı mevkiinde bulunan tarihi Fransız Mektebi’ne bir kez daha talip oldu. İzmit Çukurbağ Mahallesinde bulunan ve Hıristiyan inancına mensup vatandaşların ibadetlerine yerine getirdiği İzmit Protestan Kilisesi önderi Pastör Emre Karaali, Defterdarlıkça boşaltılan tarihi binaya bir kez daha talip olduklarını söyledi. Yapıldığında Fransız Mektebi ya da diğer bir adıyla Sörler Okulu olarak da bilinen tarihi yapının içerisinde o günlerde kilise de mevcuttu. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Avukatı Işıl Çetin’in başvurusu bina kullanılıyor gerekçesiyle geri çevrilmişti. Ancak binanın boşaltılması üzerine tekrar harekete geçildi.

KOCAELİ HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ
İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali, “Malumunuz Kocaeli ilinde Hıristiyan inancına mensup vatandaşlarımıza ayrıca iş yahut ziyaret için ilimizi ziyaret eden Hıristiyanlara hizmet veren tek kiliseyiz. Bence bu Kocaeli için bir ayrıcalıktır. Özellikle günümüzde ülkemizde bir kısım kişiler farklılıklara saldırma eğilimi ve eylemi içindeyken, gerek Kocaeli halkı gerekse il yöneticilerinin bu tek kiliseye bakış açısı ayrı bir önem taşıyor. Bu anlamda biz başta il yönetimine ve elbette değerli ve duyarlı Kocaeli halkına teşekkür ediyoruz” dedi.
KOCAELİ TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Karaali konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevcut kilise binamızın artık ihtiyacımızı karşılamakta yetersiz olması, gerek de konumu konusunda yaşadığımız sıkıntılardan ötürü bir arayış içine girdik. Bu yolla da ilimizde ayakta kalan kilise binası olan ve ne yazık ki uzun yıllar Defterdarlık yemekhanesi ve çay ocağı olarak kullanılan tarihi yapıya talip olduk. Ancak ilk başvurumuz ‘Bina hala kullanımda’ gerekçesi ile işleme alınmadı. Bugünlerde binanın boşaltıldığı haberini alınca müracaatımızı yeniledik. Umuyoruz ki hem bir tarihi yapanın ilimize kazandırılması açısından, hem Kocaeli’de yaşayan ve Hıristiyan inancına mensup vatandaşlarımızın rahatça ibadetlerini yapabilmeleri açısından, tabi İzmit Belediyesi’nin 1 milyon turist hedefine katkı sağlayacağı ve daha sayabileceğim birçok sebeple bu eski Kilise binası amacına uygun kullanım için tarafımıza verilsin”

Yorumlar kapatıldı.