İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova Devlet Üniversitesi Erivan Şubesi’nde 5000 Öğrenci Öğrenim Görecek

Erivan’da kısa bir sure önce açılan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesinde (MDÜ) 15’i devlet burslu olmak üzere 65 öğrenci öğrenim görmekte. Beyanat bugün 18 Eylül’de basına açıklamada bulunan MDÜ rektörü Viktor Sadovnichiy’ten geldi. Rektör ʺBu sadece başlangıç, bu sebeple de yakın gelecekte burada 5000 öğrenci öğrenim görüyor olacak. Altyapı buna izin vermekte. Açılış ve işbirliğine ilişkin anlaşmayı yeni imzaladık, bu sebeple I. sınıfta bu kadar öğrenci toplandı ʺ dedi.

Rektör açıklamasında Uygulamalı Matematik ve Enformasyon, Filoloji, Hukuk, Basın, Uluslararası İlişkiler olmak üzere öğretimin 5 fakültede gerçekleştirildiğini kaydetti.
Sadovnichiy ʺBu yarıyıl 50 öğretim üyesi ve görevlisi gelecek. Yaklaşık 10’u ders vermekteler. Derslere tabii ki kimi yerel uzmanlar da katılacak. Şube, Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisinin potansiyelini de kullanacak.ʺ dedi.
Rektör, öğrenim harcını Ermeni tarafının belirlediğini kelirtti. MDÜ Erivan Şb. İcra Direktörü Armen Zargaryan öğrenimin fakültesine bağlı olarak 1.500.000-1.800.000 civarında olduğunu kaydetti.
Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan açıklamasında, Rus tarafının öğrencilere burs tahsisi yönünde müzakerelerin devam ettiği bilgisini verdi.
Üniversiteye öğrenciler yurttaşlığından bağımsız olarak kabul edilmekteler.
Cumhurbaşkanı Sarkisyan da MDÜ Erivan Şubesine ziyarette bulundu.

Yorumlar kapatıldı.