İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KGAÖ Liderler Zirvesi tamamlandı

Rusya’nın NATO’su olarak adlandırılan (KGAÖ) Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Liderler Doruğu’nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bir araya geldi… Zirve sonrasında tertip eden basın toplantısında konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, üye ülkeler arasında askeri araçların taşınmasına yönelik anlaşma imzalandığını bildirdi. Demiryollarının teknik bakımı için tek sistemin oluşturulması yönündeki protokol müddetinin de uzatıldığını belirten Sarkisyan, KGAÖ’nün 2016 bütçesinin onayladığını söyledi.

***
Kolektif Güvenlik Anlaşması Teşkilatı Liderler Doruğu bildirisinde, BIRLEŞMIŞ MILLETLER Güvenlik Konseyi kararı olmadan yaptırım uygulanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Kolektif Güvenlik Anlaşması Teşkilatı (KGAÖ) Liderler Doruğu bildirisinde, BIRLEŞMIŞ MILLETLER Güvenlik Konseyi kararı olmadan yaptırım uygulanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de tertip eden Kolektif Güvenlik Anlaşması Teşkilatı (KGAÖ) Liderler Doruğu tamamlandı.
Rusya’nın NATO’su olarak adlandırılan KGAÖ Liderler Doruğu’nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bir araya geldi.
KGAÖ kapsamındaki askeri işbirliği, yerel tehditler ve terörizm konularının gündeme geldiği toplantıda, bir takım anlaşmalar imzalanırken, müessesenin dönem başkanlığı Tacikistan’dan Ermenistan’a geçti.
Zirve sonrasında tertip eden basın toplantısında konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, üye ülkeler arasında askeri araçların taşınmasına yönelik anlaşma imzalandığını bildirdi.
Demiryollarının teknik bakımı için tek sistemin oluşturulması yönündeki protokol müddetinin de uzatıldığını belirten Sarkisyan, KGAÖ’nün 2016 bütçesinin onayladığını söyledi.
Diğer uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği inşa etmeye hazır olduklarını altını çizen Sarkisyan, terör, bölücülük, neofaşizm ve şovenizm gibi akımlarla mücadelede işbirliği niyetinde olduklarını kaydetti.
Yaptırımlara karşı çıkıldı
Dorukta kabul edilen deklarasyonda ise “BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan yaptırım uygulanması ve yeni ayrıştırıcı sınırlar oluşturulması, limitlerin kapatılması kabul edilemez” ifadeleri yer aldı.
KGAÖ üyesi devletlerin, global siyasette birleştirici gündem oluşturulmasını talep ettiği kaydedilen deklarasyonda, Teşkilatın mevcut mesele ve çatışmalara barışçıl ve diplomatik yollardan çözüm bulmaya katkı sunduğu savunuldu.

Yorumlar kapatıldı.