İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azeri ve Ermeni bakanlar New York’ta görüşecek

Azeri ve Ermeni dışişleri bakanları New York’ta son dönemde artan ateşkes ihlali konusunda görüşme yapacak… Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının 24-25 Eylül tarihlerinde New York’ta yapılacak BM Genel Kurulu 70. Toplantısında bir araya geleceği bildirildi. Bir basın toplantısı düzenleyen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, New York’ta Ermeni mevkidaşı ile görüşeceğini açıkladı. Memmedyarov’a göre, BM toplantısı eş başkanları önce Azeri ve Ermeni bakanlarla ayrı ayrı görüşecek, daha sonra onların katılımıyla ortak bir toplantı düzenlenecek.

Azeri bakan APA Haber Ajansına yaptığı açıklamada “Son zamanlarda ateşkes anlaşması sık sık ihlal ediliyor. Bu toplantıda bu konuda bir sonuç elde etmeyi umuyorum. Rusya da önemli diplomatik girişimlerde bulundu. Sergey Lavrov Azerbaycan’a ve ben de Moskova’ya ziyarette bulunduk” dedi.
Memmedyarov sözlerini “Ama sonuç elde etmek için ciddi çalışmamız gerekir. Bazı konularda anlaşmamız gerekir. Rusya AGİT Minsk Grubu çalışmalarını desteklemeye devam etmektedir. Bir sonuca ulaşmak için çalışacağız, ama bu konuda bir şey söylemek zor” diye tamamladı.

Yorumlar kapatıldı.