İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mültecilerle Acil Dayanışma Çağrısı: Edirne’den Avrupa’ya tüm sınırlar açılsın!

Aylardır Ege ve Akdeniz’de batan ve batırılan şişme botlar, ölen yüzlerce, binlerce sığınmacı, sahile vuran ceset haberlerini okuyor, izliyoruz. Son olarak Alan Kurdi’nin sahile vuran cansız vücudu tüm vicdanlı insanları derinden sarstı, ama sığınmacıların durumu değişmediği sürece daha çok çocuğun yaşamını yitirmesi kaçınılmaz.Ülkelerindeki savaşlardan, zulümden kaçan sığınmacılar aç, işsiz, barınaksız… üstelik bir de her gün ırkçı ayrımcılığa maruz kalıyor!

Mülteciler iki gündür içinde bulundukları bütün bu insanlık dışı koşulları terk etmek, Avrupa’nın “güvenli” ortamında çocukları için daha iyi bir gelecek inşa etmek için yollara dökülüyor.
Bu amaçla Edirne’ye ve oradan sınıra doğru yola çıkmak üzere harekete geçen sığınmacılar, “Artık yeter! İnsan kaçakçılarının oyuncağı olmayacağız! Çocuklarımızın Ege’nin karanlık sularında boğulmasına göz yummayacağız!” diyerek Avrupa’ya kara yoluyla varmaya çalışıyor.
Öte yandan sığınmacılar, serbest dolaşım hakları askıya alınarak, güvenlik güçleri tarafından engelleniyor! İnsanca yaşam arayışları güvenlik güçlerinin engellemesine takılıyor. Mültecilere güvenli kara yolunu kapatmak, hayati tehlikeler taşıyan insan kaçakçılığına fırsat sağlamaktır! Bu kabul edilemez!
İstanbul ve Edirne valileri derhal bu insanlık dışı uygulamaya son vermeli ve sığınmacıların seyahat özgürlüklerini tanıyarak, istedikleri ülkelere gitmelerine yardımcı olmalı! Yola çıkan sığınmacılara gıda, barınma ve sağlık hizmetleri sağlanmalı!
Bu taleplerimizi daha yüksek haykırmak üzere tüm aktivistleri, 17 Eylül’de Esentepe Oto Garı’nda sığınmacılarla dayanışma amaçlı basın açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz.
İltica bir haktır!
Misafir değil, mülteci!
Tüm sınırlar derhal açılmalıdır!
DurDe Platformu
Tarih: 17 Eylül, Perşembe
Saat: 18.00
Yer: Esenler Otogarı
Buluşma yeri: Otogar Metro İstasyonu önü (dış kapı)

Yorumlar kapatıldı.