İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika Ermenileri: Yakındoğu, Hıristiyanlarsız daha tehlikeli olur

The Global Catholic Channel’a röportaj veren ABD Ermeni Davası Komisyonu İcra direktörü Aram Hamparian, ABD Kongre üyeleri Anna Eshoo ve Jef Fortenberin gündeme getirdiği tasarının önemine dikkat çekerek ʺ Tasarı Yakındoğu’da IŞİD’in Hıristiyanlara karşı gerçekleştirdiği şiddet eylemlerinin soykırım olarak tanımlanması çağrısında bulunmakta. Ermeniler de aynı şekilde saldırılarda hedef durumundalar ʺ dedi… Hamparian ʺYakındoğu Hıristiyanlar olmaksızın daha az çeşitli ve en nihayetinde daha tehlikeli bir mekana dönüşür ʺ dedi.

***
Amerka Ermenileri, Yakındoğu Hıristiyanlarının korunması çağrısında bulunuyor. Bilgi, The Global Catholic Channel’a röportaj veren ABD Ermeni Davası Komisyonu İcra direktörü Aram Hamparian’dan geldi.
Hamparian bunun için IŞİD’e karşı askeri müdahale ve IŞİD’e karşı mücadele bahanesiyle Kürtler ve diğer etnik azınlıklar üzerine saldırılar düzenleyen Türkiye’nin işlemlerine karşı protestoları sıkılaştırmak gerektiğini ifade etti.
Hamparian bu bağlamda ABD Kongre üyeleri Anna Eshoo ve Jef Fortenberin gündeme getirdiği tasarının önemine dikkat çekerek ʺTasarı Yakındoğu’da IŞİD’in Hıristiyanlara karşe gerçekleştirdiği şiddet eylemlerinin soykırım olarak tanımlanması çağrısında bulunmakta. Ermeniler de aynı şekilde saldırılarda hedef durumundalarʺ dedi.
ABD Ermeni Davası Komisyonu İcra direktörüne göre esas sorun, soykırımın ahlaki bir sorun olmasına karşın,çoklarının soruna siyaset düzeyinde yaklaşmaları. Hamparian ʺYakındoğu Hıristiyanlar olmaksızın daha az çeşitli ve en nihayetinde daha tehlikeli bir mekana dönüşür ʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.