İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan, Yakın Doğu’da yaşananları Ermeni Soykırımı’yla karşılaştırdı

Mediamax haber ajansının aktardığı bilgilere göre, Nalbandyan konuşmasında şöyle dedi “1915’te Ermenileri zorla tehcir ettikleri çöllerde bugün sözde ‘İslam Devleti’ terör örgütü faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Aynı çöllerde Yezidiler, Hıristiyanlar , diğer azınlıklar ve asılar boyunca miras kalan medeniyetlerin izleri yok ediliyor.

Dışişleri Bakanı Nalbandyan’ın sözleriyle 20. yy’in ilk yarısında yaşanan ilk soykırımdan kurtulanlar, yeni suçları önlemek için insanlığa karşı ahlaki sorumluluk taşıyorlar.
“BM’de soykırımları önlemek için tasarı girişimlerinde bulunuyoruz, düzenli olarak uluslararası konferanslar düzenliyoruz ve insanlığa karşı işlenen suçları önlemek için uluslararası çabalara katkımızı arttırma konusunda kararlıyız”.
Bakan, bu yıl Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümü anlamlarına değinerek Almanya Cumhurbaşkanı’nın cesur açıklamasının altını çizdi. “Almanya Cumhurbaşkanı sadece kurbanlara anmadı aynı zamanda bu suçta Almanya’ya düşen sorumluluktan söz etti”.
Nalbandyan, Ankara’ya 24 Nisan’da Yerevan’da yapılacak anma törenlerine katılma davete ilişkin “Türk hükümeti için bir kaçırılmış fırsat daha” ifadeleri kullandı.
© PAN Photo

Yorumlar kapatıldı.