İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır’daki gösteride PKK’ya silah bırak çağrısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 565 sivil toplumu örgütü Diyarbakır’da çatışma süreciyle ilgili bir gösteri düzenledi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösteride PKK’ya silah bırakma çağrısı yapıldı. Gösteride Türkçe ve Kürtçe ‘Yeter Artık – Edi Bese’ yazılı dövizler taşındı.

Yaklaşık 100 kişi, valilik tarafından 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulandığı merkez Sur İlçesi’ndeki Ulu Cami önünden yapacakları yürüyüşü güvenlik gerekçesiyle iptal ettiklerini duyurdu.
Gösteride konuşan Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı “silahın hak arama yöntemi olamayacağını, bu yöntemin var olan sorunları derinleştirmekten başka işe yaramayacağını” söyledi ve “Kalıcı barış, PKK’nın hem şiddet dilini, hem şiddet aparatlarını, hem de şiddet aracı olan silahı bırakmasıyla mümkündür” dedi.
Çakıcı çözüm sürecine dönülmesi gerektiğini de belirtti:
“Çözüm iradesine ve çözüm sürecine yönelik millet desteğine devlet sahip çıkmalıdır. Süreç başladığı andan itibaren devlet bütünleştirici ve uzlaştırıcı yüzünü göstermiştir. Bugün ise devletin koruyucu yüzünü de göstermesi bölge halkı üzerinden kurulmaya çalışılan illegal vesayete izin vermemesi gerekmektedir”.
Açıklama Kürtçe de okunduktan sonra ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile STK temsilci ve üyeleri ‘Yeter artık’ sloganıyla Dağkapı Semti’ndeki esnafların yanı sıra güvenlik önlemi alan polislere de karanfil dağıttı.

Yorumlar kapatıldı.