İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2015 Hrant Dink ödülü Badawai ile KaosGL’nin

2015 Uluslarası Hrant Dink ödülleri törenle sahiplerini buldu. Bu yılki Hrant Dink ödülünü Suudi Arabistan’dan insan hakları savunucusu Samar Badawai ile KaosGL paylaştı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri’nin yedincisi bu akşam İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü alanlar Suudi Arabistan’dan İnsan Hakları Savunucusu Samar Badawai ile KaosGL oldu.
Badawai’nin yurtdışına çıkma yasağı olduğundan ödülü çalışma arkadaşı aldı.
ÖDÜL JÜRİSİ
Ödülün bu yılki jürisinde, Baskın Oran, Gerard Libaridian, Kenneth Roth, Kumi Naidoo, Mary Kaldor, Oya Baydar, Rakel Dink ve geçen sene ödüle layık görülen Angie Zelter ile Şebnem Korur Fincancı yer aldı.
Ödül, her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye’den biri yurt dışından olmak üzere, iki kişi, kurum veya gruplara veriliyor.
Önceki yıllarda Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü kazananlar arasında Alper Görmüş, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Ahmet Altan, Lydia Cacho, İsmail Beşikçi, Uluslararası “Memorial” Topluluğu, Nataša Kandić ve Cumartesi Anneleri / İnsanları bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.