İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan:Bugün Yakındoğu’da olanlar Ermeni Soykırımı kabusunu hatırlatmakta

Beyanat Londra Kraliyet Uluslararası İlişkileri Enstitüsünde (Chatham House) Ermenistan Dışişleri bakanı Edvard Nalbandyan’ın konferansı esnasında geldi… Ermeni halkının asırlar boyu Yakındoğu kültürel çeşitliliğinin özgün unsurlarından biri olduğunu kaydeden Nalbandyan ʺBir asır önce Ermeni Soykırımından kurtulan yüz binlerrce soydaşamıza sığınma hakkı veren bu bölge halklarına müteşekkiriz. Şimdi bölge halklarının yaşamı, etnik ve dini toplulukların varlığının tehlikeye düşmüş olduğu durumda, onların yanında olmak bizim ahlaken borcumuzdur. Soydaşlarımız da bu şiddetten payını almış, bunlardan çokları terörist saldırılara kurban olmuş Ermeni yerleşkeleri, kiliseler, kültür ve eğitim kurumları tahrip

edilmiştir.

***
Bugün Yakındoğu’da olanlar Ermeni Soykırımı kabusunu hatırlatmakta. Beyanat Londra Kraliyet Uluslararası İlişkileri Enstitüsünde (Chatham House) Ermenistan Dışişleri bakanı Edvard Nalbandyan’ın konferansı esnasında geldi.
Nalbandyan konuşmasında ʺUluslararasuı toplumun dikkati bugün Yakındoğu ve çevresindeki çatışmalara, krizlere, terörist ağların yayılması ve bunların sebep olduğu tahribat üzerine yoğunlaşmış durumda. Ukrayna krizi, yerkürenin diğer birçok yerinde istikrarsızlıklar dünyanı bir sarsıntılar sürecinden geçtiğini gösteriyor. Dün Paris’ten Londra’ya gelirken mültecilere ilişkin durumdan ötürü Eurostar Treni iki saat beklemek durumunda kaldı. Binlerce mil ötede gerçekleşen olaylar, Avrupa’nın kapısını vurmakta. Artık izole olmuş ülkelere ilişkin konuşamayız. Çatışma ve yıkıcı savaşlara erken tepki ve engellenmesi sadece doğrudan ilgili olduğu kişiler için değil, aynı zamanda tüm uluslararası toplum için gereklidir.ʺ dedi.
Ermeni halkının asırlar boyu Yakındoğu kültürel çeşitliliğinin özgün unsurlarından biri olduğunu kaydeden Nalbandyan ʺBir asır önce Ermeni Soykırımından kurtulan yüzbinlerrce soydaşımıza sığınma hakkı veren bu bölge halklarına müteşekkiriz. Şimdi bölge halklarının yaşamı, etnik ve dini toplulukların varlığının tehlikeye düşmüş olduğu durumda, onların yanında olmak bizim ahlaken borcumuzdur.
Soydaşlarımız da bu şiddetten payını almış, bunlardan çokları terörist saldırılara kurban olmuş Ermeni yerleşkeleri, kiliseler, kültür ve eğitim kurumları tahrip edilmiştir. Yüz yıl önce olduğu gibi onbinlerce Ermeni Yakındoğunun diğer halklarıyla beraber bugün de mecburen göç yolunu tutmuştur. Sadece Suriye’den 15 bin civarı Ermeni Ermenistan’a sığınmıştırʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.