İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Neler Oluyor Aidiyetin yeni coğrafyaları Depo’da

TORUNLAR Aidiyetin yeni coğrafyaları sergisi 3 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında Depo’da. TORUNLAR Aidiyetin yeni coğrafyaları sergisi, Ermeni ulus aşırı toplumunda kişisel ve ortak bağlantılara, diaspora kimliklerini güçlendiren ve besleyen mekanizmalara ve bunların temsil şekillerine daha yakından bakmayı amaçlıyor.

2006’dan bu yana, sanatçıların farklı yapılar içinde işbirliği yapmasına, sanal görsel diyalogları izleyen sergiler, sempozyum ve toplantılar şeklinde gerçekleşen ortaklıklar kurmalarına imkân veren bir manzara ortaya çıktı. Çok çeşitli etkinlikler sırasında gelişen tartışmalar, ulusal sınırlar, gelenekler ve dillerin ötesinde kimlikler inşa etme potansiyeline odaklandı.

Yeni medyanın farklı yakınlıkları ele alan deneylere açık bir saha, sanatın yeni eğilimlerin dışa vurumu, dayanışmayı veya kolektifler oluşturma stratejilerini geliştirme imkânı olarak görülebileceği konuşuldu.

Bu sanatçıların Ermenistan’a yaklaşımı, coğrafi ve genetik olarak tanımlanmış bir ulus fikrinin ötesine geçiyor. Kökleri yirminci yüzyılın başı ve sonuna dayanan bir yerinden edilme sürecinin sonucu olan şu anki gerçeklikleri, bir dizi paradoks arasındaki gerilimlerle çerçevelenmiş durumda: mevcudiyetler ve eksiklikler, çok dillilik ve kültürel çeşitliliğin sağladığı zenginlik ve fırsatlar ve “Ermeni” çağdaş sanatının kültürel mekânsızlığı, kültürün korunması gereği ve aynı zamanda yeni kültürel manzaralar şekillendirme ihtiyacının aciliyeti, farklılığın büyütüp geliştirdiği bir kimliğin şansları ve tuzakları.
Sanatçılar: Achot Achot (Erivan/Paris), Marian Bedoian (Buenos Aires), Talin Büyükkürkciyan(İstanbul), Hera Büyüktaşçıyan (İstanbul), Silvina Der-Meguerditchian (Buenos Aires/Berlin), Linda Ganjian (New York), Archi Galentz (Moskova/Berlin), Karine Matsakyan (Erivan) Mikayel Ohanjanyan (Erivan/Floransa), Ani Setyan (İstanbul), Arman Tadevosyan (Gümrü/Nancy), Scout Tufankjian (New York), Marie Zolamian (Beyrut/Liege)
TORUNLAR Aidiyetin yeni coğrafyaları sergisi 3 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında Depo’da

Yorumlar kapatıldı.