İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Moskova’da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya’nın Ermenistan’a 200 milyon dolar kredi açtığını ve doğal gaz fiyatına yüzde 25 indirim yaptığını söyledi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova yakınlarındaki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı’nda Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’la görüştü. Görüşmede konuşan Sarkisyan, “Rusya ile 200 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladık, bu rakam silahlı kuvvetler envanterimizi yenilemek için kullanılacak” dedi. Sarkisyan, Rusya’nın, Ermenistan’a sattığı doğalgaz fiyatına 25 dolar indirim yapacağını açıklayarak, söz konusu anlaşmanın bugün iki ülke Enerji Bakanları arasında imzalandığını ifade etti.

Putin’le görüşmesinde enerji fiyatlarıyla ilgili sorunlara çözüm bulmayı umut ettiğini belirten Sarkisyan, “Enerji fiyatları kilit bir konu. Döviz kurunun dalgalanmasın tarifelere etkisi ağır oluyor. Bugün iyi ve yeni bir çözüm bulacağımızı umut ediyorum” diye konuştu.
Sarkisyan, son iki haftadır Karabağ sınırında durumun gergin olduğunu kaydederek, “Azerbaycan tarafı büyük kalibreli silahların yanında, havan topu da kullanıyor. Tabi ki cevap vermek durumunda kalıyoruz, bu konuyu Duşanbe’de düzenlenecek KGAÖ (Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü) toplantısında detaylı bir şekilde anlatacağım” ifadelerini kullandı.
Sarkisyan, Karabağ sorununa çözüm bulmak için ortaya koyduğu çaba ve Ermenistan’ın Gümrü kentinde altı kişiyi öldüren Rus askerinin yargılanmasının Ermenistan’a bırakılmasından ötürü Putin’e teşekkürlerini bildirdi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Sarkisyan ile farklı şekillerde sık sık görüştürlerini belirterek, iki ülke arasında her zaman görüşülececek konuların olduğunu söyledi.
Putin, Rusya’nın Ermenistan’ın en büyük ticari-ekonomil ortağı olduğunu hatırlattı.
Sarkisyan’ın Moskova ziyareti kapsamında enerji alanında iki anlaşma hazılandı. Belgeler, “ArmRosGazprom” şirketinin hisse satışı anlaşmasında değişiklik ve gaz fiyatında indirimi içeriyor. Anlaşmada, daha önce varılan gaz indirim anlaşmasının şartları yansıtılarak, Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ne girmesinin dikkate alındığı belirtiliyor.
AA

Yorumlar kapatıldı.