İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivil Toplum Örgütleri, Sığınmacılar ve İnsan Hakları Aktivistlerine Çağrı

Bu çerçevede Türkiyeli, Suriyeli ve diğer ülkelerden sığınmacı aktivistleri bir araya gelmeye, atılacak ortak adımları konuşmaya, acil bir eylem planı yapıp birlikte harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu kitlesel kampanyayı Türkiyeli aktivistlerin, sığınmacıların adına değil, sığınmacılarla birlikte inşa etmesi çok önemli. Çağrımız, sığınmacılara yardım değil, sığınmacılarla dayanışma amacını taşıyor. Bu amaçla 10 Eylül, Perşembe günü Kadıköy’de düzenleyeceğimiz forum konuya ilgi duyan herkese açıktır. Aktivistler Forumu’nun ardından,  12 Eylül ,  Cumartesi günü Avrupa çapında “Mülteciler, Hoşgeldiniz” adı altında gerçekleşecek olan mültecilerle dayanışma eylemleri çerçevesinde, Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik için ilgi duyan tüm sivil oluşum ve inisiyatiflerle işbirliğine hazırız.

***
Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısı 2 milyonu aştı. Suriyeli sığınmacılar korkunç bir savaş ortamından, Esad diktatörlüğünün bombardımanlarından, IŞİD’in katliamlarından, infazlardan, tecavüzlerden, açlıktan kaçıyor. Türkiye’ye sığınan mülteciler, uluslararası sözleşmelerde tanımlanan “mülteci” statüsüne ve birçok temel insan haklarına sahip olmadan yaşıyor; artan oranda ırkçı saldırılara maruz kalıyor.
En son geçtiğimiz günlerde 3 yaşındaki Alan Kurdi’nin kıyıya vuran cesedi ise devletlerin mülteciler konusundaki ikiyüzlülüğünü çok açık bir şekilde gözler önüne sererken, Avrupa halkları ve mülteciler arasındaki dayanışmayı yükseltti. Avrupa kıtası şu günlerde “Mülteciler, Hoşgeldiniz” sloganlarıyla sokağa çıkan halkların dayanışma eylemlerine sahne oluyor.
Mültecilerin yaşadığı insanlık dramı, uluslararası bir sorun olup, ancak dünya halklarının dayanışması ve ortak mücadelesiyle çözülebilir. Bu doğrultuda, bir süredir Türkiye’de yürüttüğümüz mültecilerle dayanışma çabalarımızı güçlendirmeli ve genişletmeliyiz.
Hangi etnik kimlikten veya inançtan olursa olsun, “açık kapı” politikasına geri dönülerek, pasaporta gerek olmadan sınırların tüm mültecilere açılması, sığınmacıların sınırda maruz kaldığı şiddet olaylarına derhal son verilmesi, Türkiye yurttaşlarıyla eşit haklara sahip olmaları ve insanca bir yaşam sürdürebilmeleri için mücadele etmek zorundayız.
Sığınmacılara mülteci statüsünün ve çalışma hakkının tanınması, yaşam koşullarının düzeltilmesi, geri gönderilmelerinin engellenmesi ve ırkçı saldırıların durdurulması için çok daha kitlesel bir kampanya inşa etmemiz gerekiyor.
Bu çerçevede Türkiyeli, Suriyeli ve diğer ülkelerden sığınmacı aktivistleri bir araya gelmeye, atılacak ortak adımları konuşmaya, acil bir eylem planı yapıp birlikte harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu kitlesel kampanyayı Türkiyeli aktivistlerin, sığınmacıların adına değil, sığınmacılarla birlikte inşa etmesi çok önemli. Çağrımız, sığınmacılara yardım değil, sığınmacılarla dayanışma amacını taşıyor.
Bu amaçla 10 Eylül, Perşembe günü Kadıköy’de düzenleyeceğimiz forum konuya ilgi duyan herkese açıktır.
Aktivistler Forumu’nun ardından,  12 Eylül ,  Cumartesi günü Avrupa çapında “Mülteciler, Hoşgeldiniz” adı altında gerçekleşecek olan mültecilerle dayanışma eylemleri çerçevesinde, Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik için ilgi duyan tüm sivil oluşum ve inisiyatiflerle işbirliğine hazırız.
Aktivistler Forumu: Birlikte mücadele perspektifleri
Tarih: 10 Eylül 2015, Perşembe
Saat: 19.00
Yer: Coffee O’Clock
Adres: Caferağa Mahallesi, Kadife Sokak, No: 30, Kadıköy – Istanbul
Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/UuIYTz
Uluslararası Dayanışma Yürüyüşü –
Sınırlar Açılsın: Mülteciler, Hoşgeldiniz!
Tarih: 12 Eylül 2015, Cumartesi
Saat: 17.30
Yer: Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na, İstanbul
Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/z4v5aO
Durde Platformu
İletişim için: 0534-281 5659

Yorumlar kapatıldı.