İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık Vakıfları İçin Yeni Yönetmelik Yolda

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan soru önergesinde azınlık vakıflarının seçim yapabilmesine olanak sağlayan yönetmeliğin neden iptal edildiğini sordu… Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, soru önergesini Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre yanıtladı… Arınç, Cemaatler Vakıflarının bu kapsamda ihtiyaçlarını daha iyi tespit ederek yeni bir yönetmelik hazırlanması amacıyla, cemaat vakıfları mensuplarından da alınan görüş ve öneriler doğrultusunda, yönetici seçimlerine ilişkin yeni bir yönetmelik hazırlama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

***
Azınlık vakıflarının yönetici seçimlerine ilişkin yeni bir yönetmelik hazırlanması için düğmeye basıldı.
 
ANKARA(ANKA) – Azınlık vakıflarının yönetici seçimlerine ilişkin yeni bir yönetmelik hazırlanması için düğmeye basıldı.
CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan soru önergesinde azınlık vakıflarının seçim yapabilmesine olanak sağlayan yönetmeliğin neden iptal edildiğini sordu.
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, soru önergesini Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre yanıtladı.
Arınç, azınlıklara ait cemaat vakıflarının kendi yönetim kurullarını seçmeye imkan sağlayan ancak uygulamada bazı boşluklarının olduğu tespit edilen mevcut yönetmeliğin yaşanan zorlukları gidermek ve yeni bir yönetmelik oluşturmak amacıyla yürürlükten kaldırıldığını bildirdi.
Arınç, Cemaatler Vakıflarının bu kapsamda ihtiyaçlarını daha iyi tespit ederek yeni bir yönetmelik hazırlanması amacıyla, cemaat vakıfları mensuplarından da alınan görüş ve öneriler doğrultusunda, yönetici seçimlerine ilişkin yeni bir yönetmelik hazırlama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. (ANKA)
(MG/OLÇ)

Yorumlar kapatıldı.