İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kervan 1915’in Adıyaman Çekimleri Tamamlandı

Türkiye’nin bir çok bölgesinde çekimleri gerçekleştirilen ve Ermeni tehcirinin anlatıldığı ‘Kervan 1915’ filminin Adıyaman çekimleri tamamlandı. İsmail Güneş’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği ‘Kervan 1915’ adlı sinema filminde, Ermeni tehciri gerçek bir hayat hikayesi üzerinden anlatıyor. 2016 yılında gösterime girmesi planlanan sinema filminin 20 Haziran’da başlayan çekimlerinin Adıyaman ayağı tamamlandı. Adıyaman’da çekimlerini tamamlayan film ekibi Konya’ya gitti.

Adıyaman’da Göksu Çayı üzerinde sal ile karşıdan karşıya geçme sahnesinin çekildiği sinema filminde 300 kişiden oluşan geniş kadro görev alıyor. Adıyaman’da ki çekimlerde yapılan sal ile aile ve hayvanları nehir üzerinden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor.
Tarih, drama ve macera türündeki film 120 dakika olacak. Ermeni tehciri sırasında yaşanan gerçek bir hikayeye dayanan ‘Kervan 1915’ adlı filmin çekimleri Adıyaman’da sona erdi.
Kocaeli Kerpe’de başlayan çekimler sonrasında Adıyaman’da çekimle gerçekleştirildi.
1915 yılında 200 Ermeni’yi Giresun’dan Halep’e götüren Katırcı Salim’in hikayesini anlatan ‘Kervan 1915’ film için beş aylık bir çalışma sonrasında dönemi bire bir yansıtan iki şehir kuruldu.
Başrolünü İpek Tuzcuoğlu, Murat Han, Ayşe Akın ve İbrahim Kendirci’nin paylaştığı filmde, senaryo gereği 3 bin 105 kilometre yol kat edilecek.

Yorumlar kapatıldı.