İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuklar Kürt sorunuyla büyümesin artık!

Ali Şiyar Güzel / Telepati /@guzl_aliguzel / alisiyarguze
Grupta bir Fransız olunca bu ‘herkes Fransızdır’ anlamına gelmez. Bir kişi hain olunca da aynı şey geçerli. Türk devleti, yıllardır “PKK’liler aslında Ermeni’dir. Kürtlükle alakaları yok” diyerek kendince bir algı oluşturmaya çalıştı. Ayrıca Ermeniler, Türklere anlatıldığı gibi öcü bir halk değil. Türk nasıl Türk ise Ermeni de Ermeni’dir. İnsanların duygularıyla alay edilmekten vazgeçilsin. Türk devleti, Kürtleri rahat bıraksın ki, Türkiye’de artık ırk ayrımı ortadan kalksın.

Kart-kurt denildi, Kürt inkar edildi. “Kürt olmak hainliktir” evrelerinden bile geçildi. “Aslında Ermenilerin oyununa geliyorlar”; “Uyan ey Türk” denilerek insanlar uykuda olduklarına inandırıldı. Komşu, komşuya düşman edilmek istendi. “Aleviler kafirdir” lafıyla kapılara çarpılar atılarak katliamlar yapıldı. “Komünistler dinsizdir. Kürtler komünist bir tehlikedir” slogan haline geldi. Doğu ve Güneydoğu’da kirli oyunlar sergilendi. Yetmedi; yazıldı, çizildi, söylendi. binlerce insan öldü ve bugünlere gelindi.
Türk devleti bunu çok iyi biliyor. Uyuttuğu halk da bunu artık anlamalı. Bu iş silahla çözülmedi. Siyasi yollarla da çözülmek istenmedi. Seçimden önce birileri “HDP barajı geçmezse ortalığı karıştıracaklar” algısı yarattı. HDP barajı geçti ama birilerine 400 milletvekili verilmediği için ortalık yine karıştı.
Kürtler sandık sonuçlarının günah keçisi ilan edilmekten vazgeçilmeli. Evet, devlet artık Kürtleri rahat bırakmalı ki, Türkiye’de ırk ayrımı ortadan kalksın. Kürt ve Türk çocukları sorunlarla büyümesin artık.

Yorumlar kapatıldı.