İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aznavour: Hiçbir Şey Yaşanmasaydı Dünyadaki En Büyük Türk Sanatçısı Olurdum

Türkiye ve Türk halkı ile ilgili soruları cevaplayan ünlü sanatçı, en yakın arkadaşının Türk olduğunu ve Türkleri çok sevdiğini söyledi. Aznavour, ”Geçenlerde birisi bana, ‘Eğer hiçbir şey yaşanmasaydı Türklerin dünyadaki en büyük sanatçısı siz olurdunuz’ dedi. Bunu söylemek gerekir. Evet bu doğru.” ifadelerini kullandı…Soykırım iddiaları ile ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Aznavour, “Erdoğa’na çok açık bir şey söylemek istiyorum. Sizin düşmanınız değilim. Sanırım siz de benim düşmanım değilsiniz. Türk halkı saygı duyduğum bir halk. Annem kendisinin de vatanı olan bu ülkeyi çok seviyordu.” ifadelerini kullandı. Geçmişte yaşananlarla ilgili cehaletler üzerinde oynamanın, yalandan daha iyisini hak eden gençlere haksızlık olduğunu vurgulayan ünlü sanatçı, gençlerin önünü açmak gerektiğini aktardı.

***
Ermeni asıllı dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Charles Aznavour Fransa’da yayın yapan Ermeni dergisi Nouvelles Armenie’ye konuştu. Türkiye ve Türk halkı ile ilgili soruları cevaplayan ünlü sanatçı, en yakın arkadaşının Türk olduğunu ve…
Ermeni asıllı dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Charles Aznavour Fransa’da yayın yapan Ermeni dergisi Nouvelles Armenie’ye konuştu.
Türkiye ve Türk halkı ile ilgili soruları cevaplayan ünlü sanatçı, en yakın arkadaşının Türk olduğunu ve Türkleri çok sevdiğini söyledi. Aznavour, ”Geçenlerde birisi bana, ‘Eğer hiçbir şey yaşanmasaydı Türklerin dünyadaki en büyük sanatçısı siz olurdunuz’ dedi. Bunu söylemek gerekir. Evet bu doğru.” ifadelerini kullandı.
ERMENİ VE YUNAN KÜFÜRLERİ TÜRKÇE ÇIKTI
Türkler ve Ermenilerin birbirlerine çok benzediğini ve benzemeye devam edeceklerini ifade eden dünyaca ünlü sanatçı, Yunan asıllı Fransız televizyoncu Nikos Aliagas ile arasında geçen ilginç diyolaga da atıfta bulundu. Aznavour, “Geçenlerde Aliagas ile birlikteydim. Birlikte Ermenice ve Yunanca küfürler üzerine konuşuyorduk. Ama gerçekte bütün hepsi Türkçeydi. Bu da bizi güldürdü.” dedi.
Ermeni mutfağının Türk mutfağına çok benzediğini söyleyen Aznavour, Türk müziğini de çok sevdiğini belirtti.
“BEN ERDOĞAN’IN DÜŞMANI DEĞİLİM SANIRIM O DA BENİM DEĞİL”
Soykırım iddiaları ile ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Aznavour, “Erdoğa’na çok açık bir şey söylemek istiyorum. Sizin düşmanınız değilim. Sanırım siz de benim düşmanım değilsiniz. Türk halkı saygı duyduğum bir halk. Annem kendisinin de vatanı olan bU ülkeyi çok seviyordu.” ifadelerini kullandı. Geçmişte yaşananlarla ilgili cehaletler üzerinde oynamanın, yalandan daha iyisini hak eden gençlere haksızlık olduğunu vurgulayan ünlü sanatçı, gençlerin önünü açmak gerektiğini aktardı. Türkiye gibi büyük bir ülkenin yaşananları tanımanın kendisine olumlu getirilerini anlayamamasını da talihsizlik olarak değerlendirdi.
“OBAMA TARİHLE YÜZLEŞME FIRSATINI KAÇIRDI, BRAVO FRANSA”
1915 olaylarının yıl dönümünde yayınladığı açıklamada ‘soykırım’ sözünü kullanmayan ABD Başkanı Barack Obama’ya yönelik de sitem dolu ifadeler kullanan Aznavour, Obama’nın tarihle yüzleşme fırsatını kaçırdığını söyledi. Amerika’daki seçimlerde Obama için Ermenilerin çok para harcadığını kaydeden Aznavour, en azından 24 Nisan’daki soykırımı anma törenlerine kendi hükümetinden önemli bir ismi gönderebileceğini ancak Obama’nın bunu bile yapmadığını söyledi. Amerika’nın aksine Fransa’ya ise şükranlarını sunan Charles Aznavour, şimdiye kadar Fransa Cumhurbaşkanları Chirac, Sarkozy ve Hollande’dan her isteğine olumlu cevap aldığını söyledi. Aznavour, “Çok iyi Fransa, Bravo!” ifadelerini kullandı.
“ERMENİSTAN, İSLAM’I SEÇEN ERMENİLERE KAPILARINI AÇSIN”
Ermeniler için en acil yapılması gerekenleri de sıralayan Charle Aznavour, Ermenilerin Ermenistan’a dönüşünü kolaylaştıracak şartların oluşturulması gerektiğini söyledi. Aznavour, Ermenistan’ın ‘Müslümanlaşmış’ Ermenilere de kapılarını açması gerektiğini savunarak, bunun için Ermeni hükümetinin adım atmasını istedi. CİHAN
Kaynak: CHA

Yorumlar kapatıldı.