İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atalarının izlerini sürecekler

Türkiye ve Ermenistan’dan 20 genç, 1915’teki olaylarda Anadolu’dan göç eden Ermenilerin geçtiği güzergahları ziyaret edecek. 1915 olaylarının 100. yılı kapsamında Türkiye ve Ermenistan’dan 20 genç, olayların yaşandığı tarihte Anadolu’dan göç eden Ermenilerin güzergahlarını gelecek hafta ziyaret ederek sözlü tarih çalışması yapacak. Almanya’da uluslararası bir yetişkin eğitimi kuruluşu olan DVV International’ın hazırladığı “ActingTogether- Beraber Davranmak” projesi, Almanya Dışişleri Bakanlığının mali desteğiyle, Türkiye’de Tarih Vakfı’nın ve Ermenistan’da Etnolojik Araştırmalar Merkezi Hazarashen’ın ortaklığında hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve Ermeni gençlerden oluşan 20 kişilik grup, 1915 olaylarında göç eden Ermenilerin geçiş güzergahlarını ziyaret edecek. Öğrencilerin yanı sıra iki ülkeden yazar ve gazeteciler de geziye katılacak. Ermenilerin göç ettikleri güzergahlar dikkate alınarak seçilen kentlerde, gençlerin çekeceği fotoğraflardan oluşacak bir sergi açılacak.
Projenin Ermenistan bölümünde 13-23 Eylül tarihleri arasında başkent Erivan, Talin, Gümrü ve Eçmiyatsin’de incelemelerde bulunacak gençler, manastır, kilise ve yetimhanelere gidecek, göç eden ailelerin torunları ve çocuklarıyla görüşerek sözlü tarih çalışması yapacak.
Çalışmanın gelecek yıl yapılacak Türkiye etabında da Tunceli, Erzincan, Muş, Ağrı ve Sivas’a gidilecek ve Emenilerin yaşadıkları bölgelerin izleri sürülecek.
Projenin amacının demokratik bir diyaloğun, birlikte barış içinde yaşamanın, tarihe sorumlu bir şekilde yaklaşmanın yollarını bulmaya çalışmak olarak belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.