İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Soykırım demedim’

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, dün HDP Genel Merkezi önünde Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi soruları yanıtlarken, 1915 olaylarıyla ilgili sözlerine açıklık getirdi. Konca, şunları söyledi: “Ben kesinlikle soykırım lafını kullanmadım. Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu döneminde ya da Cumhuriyet döneminde yapılmış bütün iş ve işlemleriyle yüzleşmesi gerekiyor. 1915’te bir şeyler olmadı mı? Ermeniler nereye gitti? Onun tanımlaması, niteliğinin ne olduğu konusu elbette araştırmayı gerektiren bir konudur. Ama karşılıklı da olsa, tek taraflı da olsa bir öldürme olduğunu ve bunun katliam olduğu bir gerçektir. 

Ermeniler de yapsalar, Osmanlı da yapsa bir gerçektir. Dün söylemek istediğim buydu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisine yakışır bir biçimde bütün bu sorunlarla yüzleşmesi ve o sayfayı kapatması gerekiyor.”

Tezkere tepkisi
TBMM’nin 3 Eylül’de Irak ve Suriye tezkeresi için olağanüstü toplantıya çağrılmasına da değinen Konca, “Tezkerenin bu hükümetten önceki müstafi hükümet tarafından TBMM’ye sevki şimdiki hükümet üyelerine güvensizlik ve hakaret anlamına geldiğini belirtmek istiyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.